Sam Amca'dan Türkiye'ye nasihat

ABD Dışişleri Bakanlığının terörizmle mücadeleden sorumlu koordinatörü Dell Dailey, terörizm konusunda Türkiye ile ''emsalsiz bir işbirliği'' olduğunu vurgulamakla birlikte, ''Türkiye'deki terörle mücadele yasalarının daha kuvvetli olduğunu görmek istediklerini'' söyledi.


Yuvarlak masa toplantısında, Türkiye'deki yasaların, uluslararası terörizmle mücadelede zorluk yaratmadığını ancak terörle mücadele yasalarının daha kuvvetli olmasının, terörizme karşı uluslararası mücadeleyi daha da kolaylaştıracağını kaydetti.


Büyükelçi Dailey şöyle konuştu:


''Türk yasaları uluslararası terörizme karşı işbirliğini zorlaştırmıyor. Pek çok alanda işbirliği yapıyoruz. Çok iyi bir ilişkimiz var. İşbirliğinde kesinlikle hiçbir sıkıntımız yok. Çok iyi bir karşılıklı istihbarat paylaşımı mevcut. Türkiye'de terörizmle mücadele yasalarının daha kuvvetli olduğunu görmek isteriz. Sanırım Türkiye'de terörizmle mücadele yasaları, temel olarak Türkiye'yi hedef alanlara karşı yoğunlaşıyor. Başka bir bölgede, AB veya BM tarafından tanımlanmış bir terörizmle mücadele olayı olduğunda çok ilgili olmayabiliyorlar. Türk yasalarının küresel perspektifte teröristlerin peşinden gidebilecek, onları tutuklayacak şekilde olması daha iyi olur…''
 

1066420cookie-checkSam Amca'dan Türkiye'ye nasihat

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.