SAMTAY 13’ncü kitabını yayımladı

Kıbrıs Kültürüne ilişkin değerli eserleri yayımlayan SAMTAY Vakfı  13’ncü kitabı “Samtay Vakfı 2004 Araştırma Ödül Kitabı” da okurlarıyla buluşuyor.


Yayımlarının her biri başvuru niteliğinde araştırma kitapları olan SAMTAY Vakfı kitaplarına bir yenisi  daha eklendi.  Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Vakıf Başkanı Suna Atun;  Samtay Vakfı’nın 5 yıl içerisinde yayımlamış olduğu kitap sayısının son yayımla birlikte 13’e ulaştığını  belirtti… 


“Harid Fedai’nin KıbrısTürk Kültürü Makalaler-1’in 2004 Samtay Vakfı Ödül kitabı olduğuna dikkat çeken Atun, diğer kitapları gibi bu yayının da kaynak kitap olarak Kıbrıs Türk Kültür Arşivlerine kazandırıldığına işaret etti…


Suna Atun, devamla şu açıklamada bulundu:
 
“Bilindiği gibi, SAMTAY Vakfı, 2003 yılında vakıf yönetiminin aldığı bir karar çerçevesinde her yıl bir araştırmacımızın yayınlanmamış araştırma dosyalarından birini ödüllendirmeyi ve ödül olarak da kitap dosyalarından birini yayımlayacağını açıklamıştı. Bu bağlamda 2003 yılında kıymetli Araştırmacı-Yazar Bener Hakkı Hakeri’nin  ‘Hakeri’nin Kıbrıs Türkçesi Sözlüğü’ kitabına ‘Samtay Vakfı 2003 Yılı Araştırma Kitap Ödülü”nü vermiş ve  bu çok önemli kaynak kitabı aynı yıl içerisinde okurlarına sunmuştu.


2004 yılı ‘Araştırma Kitap Ödülü’ ise ülkemizin bir diğer değerli Araştırmacı-Yazarı Sn. Harid Fedai’ye verilmişti. Çoğu hallerde bir ekip çalışmasıyla yapılabilecek bilgi ve kültür aktarımını yıllar boyunca yoğun ve özverili çalışmalarıyla tek başına günümüze kazandırmayı başarmış Harid Fedai’nin son yirmi yıldan beri, çeşitli yayın organlarımızın sayfaları arasında yer almış, birbirinden değerli araştırma makalelerinden 61 tanesini ‘Kıbrıs Türk Kültürü Makaleler-1 Harid Fedai’ adı altında yayımlamaktan ve kültürümüze kazandırmaktan  büyük onur duymaktayız.”    

683700cookie-checkSAMTAY 13’ncü kitabını yayımladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.