SAMTAY Vakfı 10 yaşına 2 yeni kitapla giriyor

000 yılının 21 Ocak günü Mağusa’da düzenlenen ve aralarında basın mensupları, sanatçılar ve kitapseverlerin bulunduğu geniş bir katılım töreniyle kültür – yazın yaşamımıza katılan SAMTAY Vakfı, Suna ve Ata Atun çiftinin özelde aile, genelde Kıbrıs Türk kültür tarihimiz adına kazandırdıkları bir vakıf olarak ‘Mağusa Tarihini Araştırma ve Yazın Vakfı’ açılımıyla tanımlanır.

Vakıf, on yıllık geçmişi içerisinde yalnızca Prof. Dr. Ata Atun, araştırmacı yazar Suna Atun ve yine araştırmacı yazar Bülent Fevzioğlu’nun birbirlerinden ayrı ya da ortak çalışmalarıyla hazırladıkları araştırma kitaplarını değil, ‘Kıbrıs Türk Edebiyatına Vefa’ ve ‘SAMTAY Vakfı Araştırma Kitap Ödülü’ üst başlıkları altında oluşturduğu yayınlarıyla da ülkemiz yazınına emek vermiş edebiyatçılarımızın arşiv nitelikli kitaplarını arşivlerimize kazandırma özelliğiyle dikkat çekti.

Açık Gazete yazarı da olan Ata Atun, Kıbrıs’ta politik ve akademik çalışmalarının yanısıra toplumsal çalışmalarıyla da tanınıyor.

Mart ayının ilk haftası içerisinde ve Dış Basın Birliği’nde düzenleyeceği kokteylle 10. yaşını kutlayacak olan SAMTAY Vakfı, aynı zamanda, 2010 yılının bu ilk ayında iki yeni kitabını daha okurlarıyla buluşturmaya hazırlanıyor.

Bugüne değin toplam 40 kitap yayınlayarak kendi alanında yadsınmaz bir rekora imza atan SAMTAY Vakfı’nın son iki kitabı Prof. Dr. Ata Atun’un ‘‘Kıbrıs Siyasetine Akademik Bakış’’ başlıklı politik yazı ve öngörülerinin 8. cildi; diğeri ise Vakfın 10 yıllık kültür, yazın ve yayınlarının tümünü topluca ele alan ‘SAMTAY Vakfı 10. Yıl Kitabı’’ olduğu açıklandı.

716550cookie-checkSAMTAY Vakfı 10 yaşına 2 yeni kitapla giriyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.