Samtay Vakfı 6 yaşında

“116 İnsan” başlıklı biyografiler kitabının yayını ile arşiv ve araştırma çalışmalarına başlayan Samtay Vakfı, geride bıraktığı beş yıllık kısa süreç içerisinde 14 yeni yayını okurlarına sunarken, sosyal tarihimizi belgeleyen fotoğraflardan hazırladığı dört ayrı cep albümünü de arşivlerimize kazandırdı.


Vakfın Program ve Yayın Koordinatörü Bülent Fevzioğlu tarafından basına yapılan açıklamada, 21 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilecek kokteyl yalnızca bir yıldönümünü değil, aynı zamanda, geleneğe dönüştürülmesi projelendirilen yeni bir kültürel etkinliğin ilk adımını da tanıtıp, kutlayacaktır.


KUTLAMA ETKİNLİĞİ


Samtay Vakfı, basın bildirisinde, cumartesi gününe ilişkin kokteyl ve yeni proje konusunda düşüncelerini aktaran Vakıf Başkanı Suna Atun, şöyle dedi :


“Samtay Vakfı, her yıldönümünde yeni bir kültürel hizmeti ülkemize kazandırmayı hedeflemiş, bu hedefi içerisinde de araştırma kitap yayınlarına ek olarak, son üç yıldır “Samtay Vakfı Araştırma Kitap Ödülü” verme geleneğini hayata geçirmiştir.


Kuruluşumuzun 5’inci yıldönümünde de, bundan sonra her yıl bir başka sanatçımızla yola devam edeceğimiz “Basın  – Yazın Sergisi”nin ilkini, değerli araştırmacı yazarlarımızdan Bener Hakkı Hakeri ile başlatacağız. Basın ve yazınımızın son elli yılına düşünsel ürünleriyle ciddi katkı sağlayan Hakeri, 21-27 Ocak tarihleri arasında hem okurlarıyla birlikte olacak, hem elli yıllık basın – yazın yaşamından seçtiği arşivini şiirleriyle birleştirerek sergilerken, 6 yeni kitabını da okurları ile buluşturacaktır.


Bu etkinliğin başlamasıyla birlikte, yine Cumartesi günü saat 14.00-17.00 arasında avukat, gazeteci – yazar Sn. Fuat Veziroğlu ile arkeoleg, araştırmacı-yazar Sn. Tuncer Bağışkan’ın kültür ve sanatımıza dair sohbet toplantıları gerçekleşecek.” 

686110cookie-checkSamtay Vakfı 6 yaşında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.