SAMTAY Vakfı’ndan ‘Düşünce Suçları’’kitabı

Vakıf’tan verilen bilgiye göre Şair, araştırmacı – yazar ve SAMTAY Vakfı Program ve Yayın Koordinatörü Bülent Fevzioğlu tarafından 17 yıldır üzerinde çalışılan 500 sayfalık kitap, Osmanlı döneminde yayın hayatına başlayan gazetelerimizden günümüze, basınımızla basın yazarlarımızın karşılaştıkları baskı, yasak, şiddet olayları ve yargıya taşınmış düşünsel ürünleri belge ve biyografileriyle birlikte topluca sunuyor.

SAMTAY Vakfı Başkanı Suna Atun, halka ve okurlara tanıtımını yarın saat 09:30’da Lefkoşa’da Dış Basın Birliği binasında yapacakları ve bir ilk olan basın davaları ve düşünce suçları içerikli belgesel kitabı Basın Günü’nde arşivlere kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Atun, kitapla ilgili olarak özetle şunları söyledi:

“1889 tarihli SADED gazetesinden yola çıkarsak, Kıbrıs Türk basını bugün 121 yıllık geçmişe sahiptir. Bu uzun yıllar içerisinde basınımız, Osmanlı ve İngiliz dönemlerinden geçerek Kıbrıs Cumhuriyeti’ne ve oradan da günümüze ulaşmıştır. Bütün bu yıllar içerisinde basınımız ve basınımıza düşünsel emek verenlerimiz zaman zaman çok zor olaylarla karşılaşmış, kimi zaman gazeteler sansürle kapatılmış, kimi zaman gazeteciler dövülmüş, yargılanmış, mahkûm edilmiş ve ciddi cezalarla bedeller ödenmiştir…”

Kitabın özellikle 11 Temmuz Basın Günü’nde yayınlanmasının manevi bir anlamı ve değeri olduğunu dile getiren Suna Atun “SAMTAY Vakfı olarak, basınımızın 11 Temmuz Günü’nü geniş kapsamlı ve bilgi – belge içerikli bir ilk kitapla kutlamaktan onur duyarız’’ dedi.

SAMTAY VAKFI Yayını ‘’Kıbrıs Türk Basın Tarihimizden 100 Yıllık Basın Davaları – Düşünce Suçları’’ adlı kitabının tanıtımını, 12 Temmuz 2010 Pazartesi günü, sabah saat 9.30’da, Dış Basın Birliği’nde gerçekleştireceği belirtildi.

716890cookie-checkSAMTAY Vakfı’ndan ‘Düşünce Suçları’’kitabı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.