SAMTAY’dan teşekkür plaketi

Özelde Mağusa, genelde Kıbrıs kültürünün sosyal, siyasal, basın ve edebiyatına dair arşiv nitelikli bilgi ve belgelerin araştırılması, derlenmesi ve dünden bugüne, bugünden yarına taşınması hedefinde bir aile vakfı olarak ‘Suna ve Ata Atun, Mağusa Tarihini Araştırma ve Yazın Vakfı’ adıyla Ocak 2000 tarihinde kurulan SAMTAY, aradan geçen on yıllık süreç içerisinde toplam 39 kitapla yazınsal kültür arşivlerimize ciddi katkı sağladı.

Vakıf, kendi araştırma kitap çalışmaları ve yayınları yanında biri ‘Edebiyatımıza Vefa’, diğeri ‘Araştırma Kitap Ödülü’ olmak üzere iki ayrı düşünceye de hayat katarak kültürel hizmet alanını derinleştirdi. Bu düşüncelerden hareketle SAMTAY, ‘Edebiyatımıza Vefa’ başlığı altında ünlü edebiyatçılarımızdan Hikmet Afif Mapolar’ın eski gazete koleksiyonlarının sayfaları arasında unutulmuş iki tefrika romanı (Mermer Kadın – Aşk Vadisi) ile öykü yazarlarımızdan Samet Mart’ın (Sacit Tekin) bütün öykülerini yeniden ele alarak günümüz okurlarıyla kütüphanelerimize kazandırdı.

Bu yayınları yanında Vakıf, ‘Araştırma Kitap Ödülü’ başlığı altında yazarları tarafından çeşitli nedenlerle kitaplaştırılmamış bilgi, belge, yazı ve makaleleri de SAMTAY Yayınları arasına katarak günışığına çıkardı. Her yıl verilmesi plânlanan bu ödül içerisinde şimdiye değin Bener Hakkı Hakeri, Harid Fedai ve Hasan Çakmak’a ait kitaplar yayımlandı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde ‘SAMTAY Vakfı 10. Yıl Kitabı’yla birlikte Prof. Dr. Ata Atun’un siyasi yazı ve öngörülerinin okurla paylaşıldığı ‘Kıbrıs Siyasetine Akademik Bakış’ adlı nehir yayınlarının 8. cildini de yayımlayan Vakıf, hem bu kitaplarının tanıtımı, hem 10. yıl kutlaması için bir kokteyl düzenleyecek.

Perşembe günü sabah saat 11 – 12 saatleri arasında Dış Basın Birliği binasında yeni kitaplarını basına tanıtacağı öğrenilen SAMTAY Vakfı, bu tanıtım çerçevesinde, on yıldan günümüze vakfın kitap yayınları ile diğer kültürel hizmetlerinin basın yayın yoluyla tanıtımına katkı sağlayan kimi gazeteci ve yazarlara da teşekkür plâketi sunacak.

1237340cookie-checkSAMTAY’dan teşekkür plaketi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.