Samtay’ın 2005 Ödülü Hasan Çakmak’a

Samtay Vakfı Program ve Yayın Koordinatörü Bülent Fevzioğlu tarafından basına yapılan açıklamada, 2006 yılı çalışma projelerini görüşmek üzere hafta içerisinde toplanan Vakıf Yönetim Kurulu’nun gündemindeki konular yanında, son iki yıldır vermekte olduğu “Samtay Vakfı Araştırma Kitap Ödülü”nün 2005 yılı sahibini de belirleyerek karara bağladığı bildirildi.


Program ve Yayın Koordinatörü Fevzioğlu, 2005 yılı araştırma kitap ödülünün, Kıbrıslı Türklerin müzik tarihi ekseninden hareketle, 1960 ve sonrası müzik gruplarımız üzerine yapmış olduğu geniş kapsamlı araştırma ve röportaj çalışmalarıyla basınımızda dikkat çeken Hasan Çakmak’a verildiğini açıkladı.
     
GELENEKSEL KİMLİK


Samtay Vakfı basın bildirisinde “hedefimiz, ‘Samtay Vakfı Araştırma Kitap Ödülü’ne geleneksel bir kimlik kazandırmaktır” diyen Vakıf Başkanı Suna Atun ise verilen ödülle ilgili olarak, şöyle dedi :


“Araştırma kitap ödülü, Samtay Vakfı’nın son iki yıldır vermekte olduğu bir ödül. Vakıf Yönetim Kurulu kararıyla ilk ödülümüz 2003 yılında, araştırmacı yazar Bener Hakkı Hakeri’nin ‘Hakeri’nin Kıbrıs Türkçesi Sözlüğü’ne, 2004 tarihli ikinci kitap ödülümüz ise araştırmacı yazar, Türkolog Harid Fedai’nin ‘Kıbrıs Kültürü Makaleler 1′ adlı eserine verilmişti. Yönetim Kurulumuz, 2005 yılı ödülü için, henüz yayınlanmamış altı ayrı kitap dosyası üzerinde uzun bir çalışma yaptı. Kuşkusuz, henüz yayınlanmamış her kitap dosyası, kendi özelinde çok büyük önem ve değerlere sahip. Mümkün olsa, tüm kitapları bir yıl içerisinde kültür arşivlerimize kazandırmak arzusundayız. Ancak bu düşümüzü gerçekleştirmek, şimdilik mümkün değildir. Çünkü ödül kitap dışında, vakfımızın kendi araştırma kitapları da yayın sırasını beklemektedir. Bu yılki ödülümüzü, genç araştırmacılarımızı teşvik etmek yönünde, müzik gruplarımız üzerine yoğun çalışmalarda bulunan Hasan Çakmak’ın araştırma ve röportajlarına vermeyi uygun bulduk. Bu kitabın yayınıyla birlikte Kıbrıs Türk müzik tarihimizin önemli bir kesiti halkımıza kazandırılmış olacaktır. Hedefimiz, ‘Samtay Vakfı Araştırma Kitap Ödülü’ne geleneksel bir kimlik kazandırmak ve çeşitli nedenlerle bugüne değin yayınlanamamış araştırma dosyalarını her yıl yayınlayabilmektir”.

685410cookie-checkSamtay’ın 2005 Ödülü Hasan Çakmak’a

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.