Sanal Girişimcilere Tavsiyeler

Bu sebepten dolayı olsa gerek ki; yarın 100bin civarında web sitesi görüşmesi yapılacak. Bu görüşmelerden en az on bini işe dönüşecek, 10 bin firma web sitesi yaptırmaya karar verecek. Bu firmalardan ise sadece 1000 kadarı memnun olacak, diğerleri ise, bir türlü bitmeyen web sitesi projesinden dolayı rahatsız olacak başka firma arayışına girecek. Firmaların büyük çoğunluğu, bu sıkıntılardan dolayı hazır web sitelerine yönelecek, bir kısmı ortağının oğlu ya da yeğenine web sitesi yaptıracak, bir diğer kısmı ise kendi öğrenmeye karar verecek ve bu amaçla gidip kitap alacak. Bu görüşmelere bir de önceden site yaptırdığı öğrenci webmaster o şehirden gittiği için 2. Kez site yaptırmak zorunda olanlar eklenecek. Web sitesi sahibi olarak zengin olmayı hayal edenlerin büyük bir çoğunluğu hayal kırıklığı yaşayacak. Bu döngü devam edip gidecek.
Yapılacak görüşme sayısı biraz abartılı gözükse de, sonrasında yaşanılacağını düşündüğümüz olayların hiçbiri abartılı değil. Her gün web sitesi görüşmeleri oluyor, bir kısım tanıdığı bir öğrenciye yaptırıyor, bir kısım ise büyük gözüken firmaları tercih ediyor. Büyük bir kısmı hayal kırıklığına uğruyor, küçük bir azınlık ise memnun olduğunu söylüyor.
Bu sorunların temelinde, “Niçin web sitesi yaptırıyorum?” sorusunun cevabı düşünülmeden görüşmelerin yapılmasından ve de işi yapacak kişi ya da kurumların bu işe ne kadar hakim olduğunu anlamak üzere bir yöntem geliştirilmemiş olması ve denetleyici kurum olmayışından kaynaklanmaktadır.
Eğer , ben zaten biliyorum, ürün ve hizmetlerimi tüm Dünyaya satabilmek amacıyla web sitesi yaptırıyorum deseniz bile, işletmenizin internet üzerinde daha popüler hale gelmesi için neler yapmanız gerektiğini tam olarak bilmediğinizi düşünerek ya da biliyorsanız bile size katkıda bulunma isteğimizden dolayı bu maddeleri paylaşmak üzere bu yazıyı kaleme aldık. Umarım işinize yarayacaktır…
1-Web sitesi yaptırın : Eğer internet üzerinden işinizi duyurmak istiyorsanız ilk yapmanız gereken bir web sitesine sahip olmak.Web sitesi yaptırmaya karar verdiğiniz an ise, daktilo fontlarıyla firmanızın adının yazıldığı, birbirine karışmış görüntüsünde, derme çatma bir web sitesinden uzak durun. Hatta, yanıp sönen, harflerin dans ettiği, animasyonlu sitelerden de uzak durun, çünkü günlük tarzı siteler artık Google için daha kıymetli ve Google sıralamalarında ön planda yer almaktadır. WordPress ile yapacağınız, basit bir site bile yukarıda özellikleri sayılan sitelerden daha etkili olacaktır. Hele hele , hem wordpress kullanır hem de görsel açıdan da güzel bir görünüm verebilirseniz, siteniz sizi başarıya götürecektir. Güncellenmesi de kolay olacağı için, sürekli güncel kalan bir site, Google’un gözdesi haline gelecektir.

2-Sosyal medyayı göz ardı etmeyin : Sosyal medya, başlangıçta boş boş gezen insanların buluşma mekanı iken, artık internette ürün ve hizmetlerini pazarlamak isteyenlerin buluşma noktası haline geldiXing, Facebook, Linkedin, Twitter ve Friendfeed gibi sosyal medya sitelerinde hem işinizi ve çalışmalarınızı tanıtabilir, hem de çevrenizi genişletebilirsiniz. Sürekli iletişimde olduğunuz insanlar, sizin için bulunmaz nimettir. Zaman içinde güven oluşacağı için size iş verirken de bir tereddüt yaşamayacak bu insanların sayısı arttıkça sizin de iş potansiyeliniz artacaktır.

3-İlan sitelerinin müdavimi olun : Sahibinden.com, Gittigidiyor.com gibi sitelerde bayisi olduğunuz ya da ürettiğiniz ürünleri ve sunduğunuz hizmetlerinizi tanıtabilir , dükkan açarak sürekli bir müşteri potansiyelini yakalayabilirsiniz. İlan sitelerinde güvenilir biri olduğunuzda, yeni hizmetlerinizi ve yeni aldığınız bayilik sonucu satışa sunduğunuz ürünleri de kolaylıkla satabilirsiniz. Kendi siteniz varsa, kendi sitenizi de çok rahat bu sitelerde tanıtabilirsiniz. Fuarda stand açtığınızda, nasıl ki iş potansiyeliniz artıyorsa, ilan sitelerinde güvenilir bir sanal tacir haline geldiğinizde de dükkanınızı ziyaret eden sayısı ve kazancınız otomatikman artacaktır.

4-Mutlaka Reklam verin : İnternette her şeyin bedava olduğu düşüncesini, aklınızdan çıkarmalısınız. Biraz para harcamanız, sizi daha kısa sürede kazancınız artmasını sağlayacaktır. Reklam vermeye, Google Adwords ile başlayıp, Facebook, Adnet, Mynet, Haber7 ve sektörel işletme rehberlerine reklam vererek kazancınızı artırabilirsiniz. Her ne olursa olsun, gazete ya da televizyona reklam vermekten daha az maliyetle, daha geniş kitlelere ulaşma imkanını elde edebileceğinizi unutmayın.

5-Bağımlı Üyeler: Web sitenizi ziyaret eden müşterilerinizin, e-mail adreslerini alabilirseniz, sitenize bağımlı hale getirebilirsiniz. Böylece kampanyalarınızı kolaylıkla duyurabileceğiniz için, müşteri bağımlılığı oluşturarak sürekli artan satış grafiği sağlamanız da zor olmayacaktır.

6-Firma rehberleri : Küçük büyük demeden, bulduğunuz ve güvenilir gördüğünüz tüm rehber sitelere kaydınızı yaptırın. Kaydınızı yaptırırken, sürekli kullanacağınız bir telefon numarası ve e-posta adresi girmeyi unutmayın. Aksi takdirde, yaptırdığınız kayıtları düzeltmekte de sorun yaşadığınızda rehberlere yaptığınız kayıtlar fayda yerine zarar getirecek, sizi güvenilmeyecek bir firma olarak gösterecektir. Doğru kayıt, Google sıralamanızı inanılmaz derecede yükseltecektir.

8-E-ticaret : Eğer ürünleriniz e-ticaret ortamında satılabilecek ürünlerse, mutlaka tanıtım sitenizin yanında bir de alışveriş sitesi kurun. Bu durumda, ürünlerinizi sergileyeceğiniz için, internet kullanıcılarının size dönüşleri daha fazla olacak, siteniz daha fazla ziyaretçi alacaktır.

9-Videolarınız Her Yerde Olsun : Youtube, Dailymotion, İzlesene, Vimeo gibi video yayını yapan sitelerde, mutlaka firmanıza ait videolar yer alsın. Böylece, arama sonuçlarında hep ilk sıralarda çıkan bu siteler sayesinde, siz de müşteri adaylarınıza kolaylıkla ulaşmış olacaktır. Eğer imkanınız varsa, her ürününüz için bir video hazırlayın ve bu videoları heryerde yayınlayın.

10: Fırsat siteleri : Fırsat siteleri alıcılar için olduğu kadar satıcılar için de inanılmaz bir fırsattır. Reklam masraflarınızın bir kısmını, ürün fiyatına aktarma imkanınız varsa, birkaç gün bile fırsat sitelerinde bu ürünü yayınlatmanız halinde, yeni müşteri potansiyeli oluşturmanız çok kolay olacaktır. Grupanya ile başlayan bu akım, şu anda onlarca belki de yüzlerce fırsat sitesinin alıcı ve satıcılar için fırsat olması modasını doğurmuştur. Siz de, isterseniz tanıtımınızı hızlandırmak, isterseniz de satışında zorluk çektiğiniz ürün stoğunuzu eritmek amacıyla fırsat siteleriyle anlaşabilir ya da kendiniz fırsat sitesi kurabilirsiniz

11-Doğru danışmanla çalışın: Herşeyi çok basit gösteren, bilgi ve birikime saygı göstermeyen bir zihniyetin ortaya koyduğu akım sonucunda, Sanal Girişimcilerimiz internette her işi kendilerinin yapabileceğini düşünmektedir. Bu düşüncenin sonucunda başarısızlıkla sonuçlanan her adım, umutları umutsuzluğa dönüştürmekte, internetin sanıldığı ve söylendiği kadar avantajlar sunan bir mekan olmadığı görüşünün de ağırlık kazanılmasına neden olmaktadır. Bu sebeple, yukarıdaki işlemleri yaparken, mutlaka doğru bir danışmanınız ve bu işleri yaptırabileceğiniz, internetle haşır neşir olan yarı zamanlı veya tüm gün çalıştırabileceğiniz bir elemanınız bulunsun. Bu işlerinizi kolaylaştıracak, kazançlarınızı artıracak ve sizi başarıyla buluşturacaktır.

758990cookie-checkSanal Girişimcilere Tavsiyeler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.