Sanatçılar bastırdı, tüccar yönetim gitti

Skala’nın sanatçılarının da bulunduğu çalışanları, bir sanat kurumunun tüccar bir zihniyetle işletilemeyeceğini öne sürerek Milano Belediyesi adına tiyatroyu işleten Fontana’nın istifa etmesini istediler.

Milano Belediyesi ve tiyatro yönetimine karşı bayrak açan çalışanlara seyirciler de destek olunca Milano Belediyesi geri adım atarak, işletmecinin işine son verildiğini duyurdu.

EYLEM KARARI ALMIŞLARDI

Milano’nun kimliğiyle özdeş lirik tiyatroda yaşanan maddi ve teknik sorunlara dikkat çeken Skala çalışanları seyircilerin de desteğini alarak sezon boyu sahnelenecek oyunların promiyerleri protesto edeceklerini basın toplantısıyla ilan etmişlerdi.

Basın toplantısında “Scala tiyatrosu hepimizin ve bu tarihi tiyatro kamu kültürüne ait. Scala’yı yalnızca kazanç peşindeki işadamlarına terk edemeyiz” mesajını veren Skala çalışanları, hükümeti de eleştirerek ödenekleri keserek iş güvenliğini yok ettikleri ve tiyatrodaki onarım çalışmalarının aksadığını söylemişlerdi. Ayrıca toplantıda sosyal haklara da değinilerek eski emektar çalışanların haklarının gaspedilmesi ve yeni sanatçıların sözleşmeli ya da geçici sözleşme alınması eleştirilmişti.

1100030cookie-checkSanatçılar bastırdı, tüccar yönetim gitti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.