‘Sanatta siyasi müdahaleye hayır!’

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin’in görevden almasıyla başlayan istifalar, sanat çevresi ve sivil toplum örgütlerince desteklenmiş ve bakanın uygulamaları ‘sanata darbe’ olarak nitelenmişti.


Devlet Tiyatroları çalışanları 24 Ağustos’ta düzenledikleri toplantıda durum değerlendirmesi yaptı. Toplantı sonrasında basına ve kamuoyuna açıklanan kararlar şöyle:


“1-   Hiçbir koşulda Devlet Tiyatroları çalışanları bu siyasi müdahaleyi kabul etmeyecekler, yönetim kadrolarının çalışanların inisiyatifiyle belirleneceği bir düzenlemeye geçilene kadar dirençlerini sürdüreceklerdir. 


2-   Hazırlanacak bir metin kamuoyuna, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve ilgili kurum, kuruluş ve kişilere gönderilmek üzere Türkiye genelinde imzaya açılacaktır. 


3-   29 Ağustos pazartesi günü saat 16.00 da Taksim Atatürk Kültür Merkezi önünde tüm Devlet Tiyatroları Çalışanları, meslek örgütleri, kardeş kuruluşlar, özel tiyatro ve Şehir Tiyatroları Çalışanları ve tiyatroseverlerin katılımıyla bir basın açıklaması yapılacaktır.” 

1023930cookie-check‘Sanatta siyasi müdahaleye hayır!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.