Sancaktepe’de patlama

Askeri servis aracının geçişi sırasında gerçekleşen patlamanın etkisiyle cadde savaş alanına döndü. İstanbul Valisi Vasip Şahin, patlamada 5’i asker 3’ü sivil olmak üzere 8 kişinin yaralandığını söyledi. Öte yandan, saldırıda yaralanan kişilerin isimleri belli oldu.

Sancaktepe’de askeri aracın geçiş sırasında bomba yüklü bir araç uzaktan kumandayla patlatıldı. Terör saldırısında 5’i asker 3’ü sivil olmak üzere 8 kişi yaralandı. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada “Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyoruz” denildi. Saldırıya ilişkin görüntüler de ortaya çıktı.

UZAKTAN KUMANDAYLA PATLATILDI

Patlamanın ardından güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alındı. Bomba İmha Şube Müdürlüğü ile Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı uzman polisler de patlamanın meydana geldiği araçta inceleme başlattı. Olay yeri çevresindeki MOBESE ve güvenlik kamerası kayıtlarının da incelendiği bildirildi. Patlamanın meydana geldiği bölgedeki bazı iş yerleri ve evlerin camları kırılırken, araçlar da hasar gördü.

Askeri kaynakların verdiği bilgiye göre, saldırı bomba yüklü aracın askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatılması sonucu meydana geldi. Ortaya çıkan görüntülerde bir kişinin araçtan uzaklaştığı, kısa süre sonra da patlamanın yaşandığı görülüyor.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, İstanbul Sancaktepe’de, Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis aracının geçişi esnasında, teröristler tarafından park halindeki bir aracın patlatıldığı hatırlatıldı.

Saldırıda, iki askerin hafif yaralandığı, dört asker ile araç şoförünün ise kontrol amaçlı hastanede ayakta tedavi edildiği belirtilen açıklamada, “Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.” denildi.

VALİLİK: UZAKTAN PATLATILDI

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada ise, “Askeri personeli taşıyan servis aracının geçişi sırasında park halindeki patlayıcı yüklü bir aracın uzaktan infilak ettirilmesi sonucu 5’i asker, 3’ü sivil olmak üzere 8 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılardan biri ağır, 7’sinin durumu ise hafif olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır” denildi.

Servis aracının 20-25 metre uzaktayken bombalı aracın patlaması daha büyük bir faciayı önledi.

SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Olayın ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca patlamaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu’ndan bir savcı, olay yerinde inceleme yapmak üzere görevlendirildi.

İlk belirlemelere göre, yol kenarında park halindeki araçta bulunan patlayıcının, askeri servis aracının geçişinin hemen sonrasında uzaktan kumandayla patlatıldığı öğrenildi. Terör saldırısında canlı bombaya ilişkin bir bulguya rastlanmadığı kaydedildi. Bu arada, polis helikopteri de olay yerinde havadan çalışmalara destek verdi.

YARALANANLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Sancaktepe’de askeri personeli taşıyan servis aracının geçişi esnasında park halindeki bir aracın havaya uçurulması sonucu yaralanan kişilerin isimleri belli oldu.

Hastanelerden edinilen bilgiye göre, patlamada hafif şekilde yaralanan Piyade Teğmen Emre Dede, Piyade Üstçavuş İsmail Küçük, Piyade Astsubay Orkun Sert, Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Eray Dinçer, Piyade Uzman Çavuş İbrahim Bulut, Astsubay Erkan Kök, servis şoförü Hasan Demirci ve yoldan geçen 15 yaşındaki Sercan Özkul Sancaktepe’deki özel Via Hospital’da tedavi altına alındı.

Kolunda ve bacağında ciddi hasar bulunan Dilek Aydın (39) ise Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi görüyor.

Sancaktepe Via Hospital’da tedavi gören yaralılardan Piyade Teğmen Emre Dede, Piyade Üstçavuş İsmail Küçük ve Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Eray Dinçer’in tedbir amacıyla bu gece hastanede kalacağı öğrenildi.

OLAY YERİNDEN KALDIRILDI

Sancaktepe’deki 5’i asker 3’ü sivil 8 kişinin yaralandığı terör saldırısında kullanılamaz hale gelen servis aracı, olay yerinden kaldırıldı.

Osman Gazi Caddesi üzerinde, İsmail Hakkı Tunaboylu Kışlası’nda görev yapan askeri personeli taşıyan servis aracının geçişi sırasında park halindeki patlayıcı yüklü bir araç uzaktan infilak ettirilerek düzenlenen terör saldırısında, çevreye dağılan parçalar, belediye ekipleri tarafından temizlendi.
Patlamada, kullanılamaz hale gelen servis aracı da çekici vasıtasıyla olay yerinden kaldırıldı.

Temizlik çalışmalarının ardından, patlama nedeniyle kapalı olan cadde, yeniden araç ve yaya trafiğine açıldı.

Bölgede geniş güvenlik önlemi alan polis ekiplerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleme çalışmaları sürüyor.

1486600cookie-checkSancaktepe’de patlama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.