Sandıkta ‘moral bozma’ planı mı?

AKP’nin adeta “ölüm kalım savaşı” hâline getirdiği 30 Mart yerel seçimleri ile ilgili “hile” iddialarının ardı arkası kesilmiyor. Taraf gazetesinin iddiasına göre; son olarak dün seçimlere bir gün kala, Ankara kulislerinde “sandıkta moral bozma planı” konuşulmaya başlandı. İddiaya göre; bu yıl ilk kez sandık sonuçlarını iletecek olan Anadolu Ajansı personeli, ilk etapta yüksek oy oranlarını kamuoyuna duyuracak. Böylece, muhalefet partilerinin üzerinde moral bozukluğu oluşturularak, sandıkları terk etmeleri sağlanacak. Bu gelişme üzerine de, sandıklarda sadece AKP üyeleri kalacak.

Ankara kulislerinde dolaşan ilginç sandık planı şöyle: Dün akşam saatlerinde Ankara kulislerinde sandık sonuçları ile ilgili ilginç bir plan konuşulmaya başlandı. Buna göre; Emniyet Genel Müdürü Yardımcılarından birisi dün tüm il emniyet müdürlerini telefonla arayarak, sandık sonuçlarının sadece Anadolu Ajansı personeline verilmesi konusunda uyarıda bulundu. Emniyet müdür yardımcısının bu talimatı, Ankara’da rahatsızlığa yol açtı.

“AA DIŞINDA KİMSEYE BİLGİ VERMEYİN”

Talimatla ilgili tartışmalar devam ederken bu kez de, talimatın “moral bozma planı” doğrultusunda verildiği öne sürüldü. Plana göre; bu yıl ilk kez sandık sonuçlarını duyuracak olan Anadolu Ajansı, ilk etapta AKP’nin yüksek oy aldığı illerin ve ilçelerin sonuçlarını açıklayacak. Böylece muhalefetin de morali bozulacak. Bu esnada, sandıklarda görevli olan muhalefet parti üyelerinin de sandıkları terk etmeleri sağlanacak. Böylece, hem psikolojik olarak muhalefet üzerinde bir baskı oluşturulacak hem de sandık sonuçları için ortam hazırlanacak. Bu iddia dün Ankara’da kulislerinde gün boyu konuşuldu. Akşam saatlerinde ise konu muhalefet partilerinin liderlerine iletildi. (Cumhuriyet)

1414240cookie-checkSandıkta ‘moral bozma’ planı mı?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.