“Sandıktan insan hakları çıksın”

Bugün gerçekleştirilen bir basın toplantısında tanıtımı yapılan kampanyada, Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlallerine vurgu yapıldı ve çözüm önerileri sunularak sandıkta asıl kazananın insan hakları olması talep edildi.

TÜM ADAYLARA ÇAĞRI VAR

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Kampanyalar ve Savunuculuk Direktörü Ruhat Sena Akşener ve Türkiye Araştırmacısı Andrew Gardner’ın katılımıyla duyurulan çalışma, genel seçimlere katılan tüm siyasi partilerin genel başkanlarını ve milletvekili adaylarını, “ifade özgürlüğüne saygı duyulan, barışçıl protesto hakkının korunduğu, polis şiddeti ve cezasızlığın olmadığı, kadına yönelik her türlü şiddetin önlendiği, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığının yaşanmadığı, mültecilerin insan haklarına erişebildiği ve işçi haklarının güvence altına alındığı” bir Türkiye için hareket etmeye çağırdı.

AF ÖRGÜTÜ: “BİZİMLE MİSİN?”

Kampanya kapsamında Uluslararası Af Örgütü, siyasi partiler ve milletvekili adaylarından, seçim öncesi bu taahhütleri açıklamalarını ve milletvekili seçildikleri takdirde bunları hayata geçirmelerini talep ediyor. Kampanyaya destek veren insan hakları savunucuları ise bizimlemisin.org adresinde yayımlanan çağrıya imza verebiliyor.

Kampanyanın tam metnine ulaşmak için lütfen tıklayınız.

1450370cookie-check“Sandıktan insan hakları çıksın”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.