Saniye saniye yakalanma anları

The Mirror, 25 yaşındaki asker Lee Rigby’yi satır ve bıçakla öldüren 28 yaşındaki Michael Adebolajo ve 22 yaşındaki Michael Oluwatobi Adebowale’nin polis tarafından vurularak yakalandığı görüntüleri yayınladı.

Gazetenin haberine göre bir evin balkonundan çekilen görüntülerde, polisin olay yerine gelmesiyle birlikte zanlı Michael Adebolojo elindeki satırla polis araçlarından birine doğru saldırıya geçiyor. Polis aracına birkaç adım kala, Adebolajo iki kurşunla vurularak etkisiz hale getiriliyor.

Görüntülerde diğer zanlı da elindeki silahı polislere çevirmiş durumda. Zanlı Michael Oluwatobi Adebowale de 4 polis kurşunuyla yere yığılıyor. İngiliz terör biriminin sorgularını yaptığı iki zanlı, hastanede gözetim altında tutuluyor.

The Mirror gazetesi videodaki görüntüleri eski bir polis memuruna yorumlattı. Eski polis memuru Peter Kirkham, “Daha önce hiç böyle bir şey görmemiştim. İki zanlı kanlı bir saldırı gerçekleştiriyor ve sonra hiçbir şey olmamış gibi polisin gelmesini bekliyorlar” dedi.

İKİ GÖZALTI DAHA

Londra’da önceki gün iki saldırganın bir askeri sokak ortasında bıçak ve satırla öldürülmesine ilişkin 2 kişinin daha gözaltına alındı. Polis Teşkilatı Scotland Yard, 29 yaşındaki bir kadın ve bir erkeğin cinayeti planlamak şüphesiyle gözaltına alındığını açıkladı.

CAMİLERE IRKÇI SALDIRI

Olayın ardından Essex ve Gillingham’daki 2 camiye saldırı düzenlenmiş, Essex’teki camiye elinde bıçakla giren 43 yaşındaki bir kişi yakalanmıştı. Bir başka kişi ise Gillingham’daki camiye ırkçı saldırı düzenlediği şüphesiyle gözaltına alınmıştı.

Saldırganlar, İngiliz askeri, sokak ortasında öldürdükten sonra ellerindeki satırı sallayarak kamera kaydı yapmış, “Dişe diş, kana kan” diye bağırmıştı. Olay yerinde kasap bıçakları, bir satır ve bir de pala bulunmuştu.

‘İSLAMA’DA İHANET’

Olayın ardından Başbakan David Cameron Fransa ziyaretini yarıda keserek, durumu değerlendirmek üzere ülkesine dönmüştü. İngiltere Başbakanı Cameron, bu saldırının aynı zamanda İslam’a ve Müslüman cemaate de ihanet olduğunu söylemişti.

848120cookie-checkSaniye saniye yakalanma anları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.