Sanki TÜRGEV bakanlığı!

17 Aralık’ın ardından ” Ne yaptıysam Başbakan’ın emriyle yaptım. Başbakan da istifa etmeli.” diyen dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkındaki fezlekedeki kayıtlar o tepkiyi doğuruyor.

Yasal dinleme kayıtlarına göre Bayraktar, Bilal Erdoğan’ın yönetiminde bulunduğu TÜRGEV için Başbakan Erdoğan’ın kendisini sıkıştırdığını belirterek bakanlık bürokratlarından İstanbul’daki bir arazinin bir an önce TÜRGEV’e devrinin sağlanmasını istiyor.

Cumhuriyet’ten Aykut Küçükkaya’nın haberine göre, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Adalet Bakanlığı’na gönderilen dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkındaki fezlekede TÜRGEV’le ilgili çarpıcı diyaloglar yer alıyor.

Bayraktar ile üst düzey bakanlık bürokratları arasında geçen yasal dinleme kayıtlarında 17 Aralık Büyük Rüşvet operasyonunda adı kamuoyunun gündeminden düşmeyen Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde bulunduğu TÜRGEV’e (Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı) alınacak araziler konuşuluyor.

Yasal dinleme kayıtlarına göre, Başbakan Erdoğan TÜRGEV’e verilecek arazilerle yakından ilgilendiği görülüyor. Ataşehir’de 10 bin metrekarelik bir arazinin TÜRGEV’e verilmesi için seferber olan Bayraktar’la bakanlık büroktratları arasında geçen konuşmada, ” Konuş, de ki burayı söz vermişsin de, onu biz senden alacağız de, yani sen bunu şey Bilal’le falan konuşmadın”, ”Biz kime alacağız bunu, TÜRGEV’e mi alacağız yoksa oradaki şirkete mi alacağız diye ondan ben şey yaparım,ondan sonra ben seni gene ararım” ifadeleri dinlemeye takılıyor. Kayıtlarda Bayraktar’ın bakanlık bürokratlarına ”TÜRGEV’in işini halletmemiz lazım ya” derken; Başbakan Erdoğan’ın Bayraktar’a ”TÜRGEV’in işini niye bitirmediniz?”, ” Takip edip duruyor, sorup duruyor” yakınmaları dikkat çekiyor.

KONUŞMALARIN TAM METNİ

20 KASIM 2013. SAAT: 17.31
Çevre ve şehircilik bakanı Erdoğan Bayraktar ile TOKİ İstanbul Emlak Dairesi Başkanı Aliseydi Karaoğlu görüşüyor. Gündem TÜRGEV…
Aliseydi Karaoğlu: Alo
Erdoğan Bayraktar: Aliseydi ne yapıyorsun?
A.K.: İyiyim sayın bakanım sağ olun efendim siz nasılsınız?
E.B.: Nasıl gidiyor çalışmalar?
A.K: Çok iyi bakanım TÜRGEV’de bir toplantı vardı oraya katıldım.
E.B.: Ha, o TÜRGEV’i halletmemiz lazım ya…
A.K.: He, evet bakanım.
E.B.: Kim geliyor toplantıya, şey geliyor mu, Bilal geliyor mu?
A.K.: Ha o da vardı evet, dedim bakan bey bana talimat bverdi dedim, bu şeyleri dedim yani vakfın işine sahip çık yardımcı ol diye, dedim.
E.B.: Ha iyi yaptın, onu söyledin ya iyi yaptın, Allah razı olsun.
A.K.: Evet, Söyledim efendim.

ERDOĞAN BAKANI SIKIŞTIRMIŞ
29 KASIM 2013. SAAT: 22.55
Bayraktar ve Karaoğlu yine TÜRGEV’i konuşuyor…
Erdoğan Bayraktar: Alo
Aliseydi Karaoğlu: Sayın bakanım geldiniz mi?
E.B.: Geldim geldim, sen gelemedin havaalanına ya.
A.K.: Ha, benim haberim yoktu sayın bakanım ya…
E.B.: Ya neyse, ya bu bizim şeydeki Ataşehir’deki TÜRGEV’in işi var ya…
A.K.: Evet sayın bakanım.
E.B.: onu bir halledelim, onu nedir, sende değil o iş şimdi şu anda.
A.K.: Bende efendim bende, şimdi ben öyle plan tadilatına yönelik kurum görüşlerini yazdım.
E.B.: Onları ver bana işte onları ver de yarın ben Başbakan’a arz edeyim. Onları bana sordu onu şimdi orayı bitirmediniz diye.
A.K.: He tamam.
E.B.: Sen bana onu e sabahleyin ben, 12.30′da şeyden gideceğiz biz Yeşilköy’den gideceğiz.
A.K.: Tamam efendim.
E.B.: Onu bir güzel bilgi notunu yap da öyle krokisini planını mılanını arkasına sabahleyin hazırlattır da birine erken.
A.K.: Tamam, oldu bilin bakanım.
E.B.: ben biraz erken gelirim, olmazsa şeyde buluşuruz havaalanında, bana verirsin onu.

1419850cookie-checkSanki TÜRGEV bakanlığı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.