İsa’nın çizeri, 6 ay hapisle yargılanıyor


ABDli karikatürcü Til Mette, meslektaşı Hadererin yargılanmasına son verilmesi için uluslararası çapta bir protesto kampanyası başlattı.


Karikatürist Til Mette, olayı protesto etmek ve Haderere destek olunması için bir çağrıda bulundu.


Til Mettenin çağrısı şöyle:


Sevgili meslekdaşlar, Avusturyalı Karikatürcü Gerhard Hadererin,Yunanistan`da kitabından dolayı 6 hapis cezasına mahkum oldugunu öğrenmis bulunuyorum. Okul kitaplarımızda; klasik, antik, demokrasinin beşiği olarak ögrendigimiz bu ülkede verilen bu karar, biz çizerleri susturamayacak. Bundan dolayı Haderer ile dayanışma amacıyla düzenlenecek protesto kampanyasına bütün çizerleri davet ediyorum.”


Til Mette, çağrısında aşağıdaki metnin de imzalanarakTillMette@aol.coma gönderilmesini istedi.


Destek metni şöyle:


Sanata Özgürlük, Haderere ÖzgürlükBir Yunan mahkemesi, meslektaşımız, cizer Gerhard Haderer icin altı ay hapis cezası kararı verdi. İsa Peygamberìn hayatını çizgilerle anlatmaktan suçlanan Haderer, hepimiz gibi savunduğumuz Avrupa demokrasisi içinde temel hak, ifade ve sanat özgürlüklerini kullandı. Biz aşağıda imzası olan karikatüristler, bu üzücü ve rahatsız edici olayı protesto ediyoruz. Meslektaşımızın yargılanmasına son verilmesini talep ediyoruz.”





AÇIK GAZETE: Yunanistan’ın sanatçıya uyguladığı orta çağ zihniyetini protesto ediyor, sanatçının derhal serbest bırakılarak kendisinden özür dilenmesini istiyoruz


BENZER HABER Yunanistan’ın yasağına karşı çıkalım

677130cookie-checkİsa’nın çizeri, 6 ay hapisle yargılanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.