Saray üstlenmedi: Binayı TÜGVA’ya kim verdi?

Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu TÜGVA’ya kütüphane binasının tahsis işlemini hiçbir kurum üstlenmiyor.

Kültür Bakanı Ersoy, “Tahsisi biz gerçekleştirmedik, bize sormayın” derken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Kültür Bakanlığı’na sorun” ifadesini kullandı.

Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre; AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜGVA’ya verildiği ortaya çıkan halk kütüphanesin tahsisine ilişkin hiçbir kurum sorumluluk almadı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Milletvekili Candan Yüceer’in, “Çorlu Halk Kütüphanesini TÜGVA’ya kim tahsis etti?” sorusuna, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sorun” yanıtını verdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ise “Biz tahsis etmedik” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Çorlu İlçe Halk Kütüphanesi binası, kamu kaynaklarından sınırsız ayrıcalıklar sağlanan TÜGVA’ya Mart 2019’da verildi. Tahsis işleminin ardından kütüphane Çorlu 15 Temmuz Kültür Merkezi’ne taşınırken TÜGVA, yeni binasının açılışını 31 Mart Yerel Seçimleri’ne bir hafta kala 23 Mart 2019’da yaptı.

CHP’li Yüceer, kütüphanenin tahsisini bir soru önergesi ile TBMM gündemine getirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CHP’li Yüceer’in tahsisle ilgili soru önergesine, “Tahsisi biz gerçekleştirmedik, bize sormayın” yanıtını verdi.

‘BİZİMLE İLGİSİ YOK’

CHP’li Yüceer, Bakan Ersoy’un yanıtının ardından bu kez Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, “Tahsis işlemi hangi kurum tarafından yapılmıştır?” diye sordu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın yanıtı ise “Bizimle ilgili değil, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sorun” oldu. Yüceer, tahsis işlemini gerçekleştiren kurumun sır gibi saklanmasına, “Bu binayı TÜGVA’ya kim tahsis etti” sözleriyle tepki gösterdi.

‘FIKRA GİBİ’

Yaşananlara ilişkin “Fıkra gibi” değerlendirmesinde bulunan Yüceer, şunları söyledi:

“Kültür ve Turizm Bakanı, Tekirdağ’da herhangi bir vakıf ve derneğe tahsis yapılmadığını savunuyor. Ama TÜGVA tabelası orada asılı duruyor. ‘Cumhurbaşkanlığı sistemi dedikleri bu sistemin en üst merci Cumhurbaşkanlığı ise ona soralım’ dedik. Oradan da ‘Bakanlığa sorun’ yanıtı geldi. Kimse tahsis yapmadıysa o tabela neden orada asılı? Anlaşılan bizim kütüphane binamız sahipsiz kalmış, malum vakıf da sahip çıkmış. Hangi soruya, hangi bakanlık yanıt verecek ne bürokrasi biliyor ne bakanlıklar biliyor. Herkes topu birbirine atıp sorumluluktan kaçıyor.”

2393820cookie-checkSaray üstlenmedi: Binayı TÜGVA’ya kim verdi?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.