Sarıgül’ün CHP’den ihracına iptal

Davanın bugünkü duruşmasına, Sarıgül’ün avukatı Murat Hazinedar ile CHP’nin avukatı Şahin Mengü katıldı. Avukat Hazinedar, Sarıgül’ün CHP’den ihracına ilişkin kararın iptali yönünde daha önce mahkemeye sundukları beyanlarını tekrarlayarak, davanın kabulüne karar verilmesini istedi.


Avukat Şahin Mengü ise Sarıgül’ün partiden ihracının yasa ve CHP Tüzüğü’ne uygun olduğunu savunarak, davanın reddini talep etti.


Daha sonra Yargıç Bilal Yıldırım, davanın kabulüne karar verdiğini açıkladı. Dava dilekçesinde CHP YDK Başkanlığı’nın 24 Mart 2005 tarihli Sarıgül’ün partiden ihracına ilişkin kararının, Siyasi Partiler Yasası, CHP Tüzüğü ve yönetmeliklere aykırı olduğu savunularak, kesin ihraca ilişkin kararır iptali isteniyordu.
 
HACIOĞLU CHP’DEN İSTİFA ETTİ 
İstanbul Milletvekili Memduh Hacıoğlu, CHP’den istifa ettiğini açıkladı.


Hacıoğlu, TBMM’de yaptığı açıklamada, ”CHP merkez yönetimi, içine düştüğü krizi anlama gayretini gösterenleri dışlayarak parti içi demokrasinin işlemesini engellemektedir” dedi.
Türkiye’nin hak ettiği ve çok ihtiyaç duyduğu ilerici ve dinamik bir sosyal demokrasi hareketinin önünü açmak, Türkiye ile dünya arasındaki mesafenin kapanması için gereken büyük bir yenileşme atılımına omuz vermek hedefleri ile CHP’ye katıldığını ifade eden Hacıoğlu, ”Aradan geçen üç yıla yakın sürenin bize gösterdiği gerçek ise CHP merkez yönetimimin bu hedeflerle tutarlı bir yol izleme irade ve cesaretini göstermediğidir”dedi.


Hacıoğlu’nun istifasıyla CHP’nin sandalye sayısı 159’a düşerken, bağımsız üye sayısı da 10’a yükseldi. TBMM’deki son sandalye dağılımı şöyle:


AK Parti: 356, CHP: 159, ANAVATAN: 13, DYP: 4, SHP: 4, HYP: 1, Bağ: 10, Boş: 3.
 
 


 

1022290cookie-checkSarıgül’ün CHP’den ihracına iptal

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.