Sarkozy hakkında resmi soruşturma kararı

Mahkeme, Sarkozy hakkında resmi soruşturma başlatılmasına karar verdi.

Paris yakınlarındaki Nanterre’de ifade veren Sarkozy, Fransa tarihinde gözaltına alınan ilk eski cumhurbaşkanı oldu. Sarkozy’nin avukatı Thierry Herzog hakkında da resmi soruşturma başlatılması kararı çıktı. Herzog da önceki gün sorgulanmıştı. Pazartesi ayrıca, Savcılar Azibert ve Patrick Sassoust da gözaltına alınmıştı.

İddialara ‘siyasi’ dedi

Sarkozy’nin 2007 seçim dönemi kampanyası için Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi’den fon aldığı iddiası gizli olarak soruşturuluyordu.

Sarkozy’nin bu soruşturmayla ilgili olarak, gizli bilgi alışverişi karşılığında Yargıtay savcısı Gilbert Azibert’e Monaco’da yüksek bir mevki vaat ettiği iddia ediliyor. Nicolas Sarkozy’nin 2017 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tekrar cumhurbaşkanlığı için aday olması bekleniyor. BBC’nin Paris muhabiri Hugh Schofield, Sarkozy’nin iddialar için “siyasi” ifadesini kullandığını aktarıyor.

Fransa’nın eski cumhurbaşkanlarından Jacques Chirac da 2011 yılında, aleyhindeki yolsuzluk davasında suçlu bulunmuş ve iki yıl ertelenmiş hapis cezasına çarptırılmıştı.
Chirac hapse girmemiş ancak cezası sabıkasına işlenmişti.

1423070cookie-checkSarkozy hakkında resmi soruşturma kararı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.