Sarkozy Londra’da kulis ziyaretinde

The Guardian, Sarkozy’nin ilk dış gezisini İngiltere’ye yapmasını akıllıca bularak, “Fransa’nın cumhurbaşkanı adayının İngiltere’de ilk yapacağı şeyin bir iş bulma bürosunu ziyaret etmek olması, iki ülke arasındaki ilişkilerin ne kadar değiştiğini gösteriyor. Tuhaf görünse de, bu büronun Nicolas Sarkozy’ye öğretebileceği çok şey var” diye yazdı.


Gazete şu değerlendirmeyi yaptı:


“Dahası Sarkozy’nin Londra’yı seçim kampanyasının önemli bir ayağı olarak görmesi de ilginç. Fransa dışında en fazla Fransızın yaşadığı ülkelerden İngiltere’de, memleketin siyasi ve ekonomik hantallığından kaçan bankerler ve işadamları, kalıpları kırma sözü veren Sarkozy için doğal hedef seçmen. Sarkozy, Fransız teorisyenlerdense, İngiliz pragmatistlerle daha çok şey paylaşıyor.”


The Guardian, Fransa’da son haftalarda adı gaflarla anılan Sosyalist aday Segolene Royal’i de uyararak, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun, Sarkozy ve aşırı sağdan Jean Marie le Pen arasında geçebileceğini öne sürdü.


The Independent ise Fransa’da bu hafta yürürlüğe girecek yeni sigara yasağını değerlendirerek, 175 bin görevlinin yasanın uygulanmasını denetleyeceğini, böylece 1991’den bu yana uygulanmayan önceki yasanın da hayata geçirilmiş olacağını yazdı.


Gazete “Sigara içmek Fransız kimliğinin tam kalbine uzanıyor. Bu yurtseverlikle, direnişle, varoluşçulukla beraber düşünüldü. Kimileri bu yasanın da 1991’deki gibi uygulanmayacağını düşünüyor. Ama belki en köklü gelenekler bile, bir gün kül olup gidiyordur” yorumunu yaptı.

798880cookie-checkSarkozy Londra’da kulis ziyaretinde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.