Sarkozy’e suçlama

Fırsat eşitliğini geliştirmekten sorumlu bakanlık görevinden dün istifa eden Begag tarafından kaleme alınan ve gelecek hafta kitapçılarda satışa sunulacak olan “Küvette bir kuzu” isimli kitapta, Sarkozy’nin bir telefon görüşmesi sırasında Begag’a “Aptal, Allah’ın belası, sen sadık değilsin, seni döveceğim” şeklinde tehditler savurduğu ifadeleri bulunuyor.

Başbakan Dominique de Villepin’in göreve getirdiği Begag, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde diğer hükümet üyelerinin aksine Sarkozy yerine Fransa Demokrasi Birliği (UDF) lideri François Bayrou’yu destekleyeceğini açıklamıştı.

Begag’ın kitabında Sarkozy ile tartışmasını yazması basın tarafından, ”Begag, UMP lideri ile şimdi kamuoyunda hesaplaşıyor” şeklinde yorumlandı.

Bu arada Sarkozy, kitapla ilgili sorulara verdiği yanıtta, Begag’ın yalan söylediğini ifade etti.
Hükümetin iki eski bakanının, özellikle iki yıl önceki banliyö isyanı sırasında önemli görüş ayrılıklarına düştüğü biliniyor.

Sarkozy’nin olay çıkaran gençleri, “serseri” olarak nitelemesine karşı çıkan Begag’a, Sarkozy yanlısı bakanlar sert eleştiriler yöneltmişler ve istifa etmesini gündeme getirmişlerdi.

FOTOĞRAF: Nicolas Sarkozy
 

 

1149330cookie-checkSarkozy’e suçlama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.