Sarkozy’ye darbe

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Fransa’nın “AAA” olan uzun vadeli kredi notunu teyit etti, not görünümünü ise “durağandan”, “negatife” düşürdü.

Fitch açıklamasında, “negatif görünüm, Fransa’nın notunun iki yıl içinde düşürülmesi olasılığının yüzde 50’den biraz fazla olduğunu belirtmektedir” ifadesini kullandı.

Fitch ayrıca, avro bölgesindeki İspanya, İtalya, Belçika, Slovenya, Kıbrıs Rum kesimi ve İrlanda’yı da uyararak, bu ülkelerin notunu Ocak 2012’ye kadar düşürebileceğini bildirdi.

Bu ülkelerin not görünümlerinin “negatif” olduğu belirtildi.

SARKOZY’YE DARBE

İngiltere’nin ciddi ulusal gazetelerinden The Times ise, Fitch’in kararından önce şu yorumu yapmıştı:

”Eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın yolsuzluk suçlamasıyla mahkum oldu, eski başbakanlardan Alain Juppe de benzer bir şekilde yolsuzluk suçundan mahkumiyeti bulunuyor, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hakkındaki dava da sürüyor… Ama Fransa’nın gururuna daha ağır saldırı, eğer olası göründüğü gibi, ekonomisi ve bankalarına ilişkin kaygılar nedeniyle AAA olan kredi notu düşürülürse gerçekleşecek. En yüksek notu kaybetmek, kampanyası ekonomi ve euro bölgesi krizine odaklanacak nisan ayındaki seçimlere hazırlanmakta olan Sarkozy için de bir darbe anlamına gelecek.”

1322440cookie-checkSarkozy’ye darbe

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.