Sarp Kuray cezaevine girdi

Ankara Sanat Tiyatrosu’nda basın açıklaması yapan Sarp Kuray, 68 kuşağından biri olarak, “sermaye ve emek çelişkisinden değil, halkın arasından geldiğini” söyledi. 
Haberin devamı 

68 kuşağının en büyük özelliğinin “ciddi ve tutkun kardeşlik” olduğunu ifade eden Kuray, 70’lerden sonra bu kardeşlik ruhunun zedelenmeye başladığını ve devrimcilerin kendilerine şablon aramaya ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Kuray, “Sovyetçilik, Maoculuk tartışmaları yaşandı. Kendi ülkemiz gerçeğine bakmaksızın, şablonculukla uğraşarak bölündük. Bunun en büyük zararı kardeşliğimize oldu” dedi.

Yargılanma sürecine ilişkin de konuşan Kuray, üzerine atılı suçları tek başına işlemesinin mümkün olmadığını ancak yıllardır tek başına yargılandığını söyledi.

Kuray, daha sonra arkadaşlarına veda ederek, “kaç yaşında çıkarsa çıksın, devrimci çıkacağını, çıkamazsa da devrimci yüreğinin dışarıdakilerle birlikte atacağını” söyledi.

Sarp Kuray, konuşmasını “1969 Subay bildirisinin” son kıtalarını okuyarak bitirdi.

Arkadaşları ile fotoğraf çektiren Kuray’ın neşeli olduğu görüldü.

İnfaz Yasası’na göre 7 yıl cezaevinde kalacak olan 64 yaşındaki Sarp Kuray, alkışlar arasında Sincan F Tipi cezaevine uğurlandı.

1187010cookie-checkSarp Kuray cezaevine girdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.