Sarp Kuray’a müebbet

Yasadışı 16 Haziran Hareketi adlı örgütün kurucusu ve yöneticisi olmak ile örgüt adına 1986-1990 yılları arasında gerçekleştirilen öldürme, yaralama ve bombalama gibi 30 eylemin talimatını vermekle suçlanan Sarp Kuray, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.


İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Sarp Kuray katılmadı. 


Mahkeme heyetine 18 sayfalık savunma dilekçesi veren Kuray’ın avukatı Gürsel Meriç, müvekkilinin beraatini istedi. 


Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Sarp Kuray’ı, kurucusu ve yöneticisi olduğu 16 Haziran Hareketi adlı silahlı örgütün Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı zorla değiştirip yerine marksist-leninist ilkeye dayalı bir sistem getirmek amacına yönelik olarak vahamet arz eden 30 ayrı eylemin talimatını verdiği gerekçesiyle eski TCK’nın 146. maddesinin 1. bendi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.


Mahkeme heyeti, duruşmalardaki hal ve tavrını dikkate alarak sanığın cezasını müebbet hapse indirdi. Kararla birlikte Kuray’ın yurtdışına çıkışı da yasaklandı.


Mahkeme heyeti ayrıca, hapis cezasının infazı tamamlanıncaya kadar Kuray’ın kamu görevi üstlenmesinin yasaklanmasına, seçme ve seçilme hakkını kullanmaktan men edilmesine, tüzel kişilik yöneticilik ve deneticilik görevlerinden, serbest meslek yapmaktan yoksun bırakılmasına da karar verdi.

1027390cookie-checkSarp Kuray’a müebbet

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.