Saunacı gazetelere Cambridge’den tepki

Göçmen İşçiler Derneği’n (GİK-DER) bir süre önce başlattığı kampanya ile sauna reklamı kullanan bazı Türkçe gazetelere reklam ve ilan verilmemesi, okunmamasını istemişti. Toplum içinde sivil toplum örgütleri, eğitimciler, sanatçılar ve okurlardan destek bulan kampanya çemberini genişleterek Cambridge’e kadar uzandı.


Cambridge’de yaşayan toplum üyelerini çatısında toplayan “Turkish Kurdish Speakers in Cambridge”in gönderdiği yazılı açıklama aynen şöyle:


“Basına ve kamuoyuna, Kadın cinselliğini alınır satılır bir nesne, erkek için basit bir zevk aracı durumuna sokan yanıyla fuhuş; kadının aşağılanması, parçalanması demektir. Bu fiilin öznelerinden biri haline getirilen erkek ise hem kadının hem de kendi cinselliğinin aşağılanmasına aracılık etmektedir gerçekte. Yarattığı etkileri itibarıyla insani yozlaşmanın, çürümenin en güçlü belirtilerinden ve sebeplerinden biridir o. “İnsanlık suçu”dur sonuç olarak.  Bu suç bugün devasa bir sanayinin konusu haline getirilmiştir. Tıpkı uyuşturucu gibi. Kadını bu suça iten sürecin özneleri veya onun yeniden üretilmesinde bilerek rol alanlar insani hiçbir sıfatı hakketmemektedir en hafif deyimle. Bu konumda ısrar edenlere karşı tam cepheden bir duruş içinde olmak, onlarla mücadele etmek insan olmanın en asgari gerekleri arasındadır. Bizler bu düşüncelerle Londra’da sauna reklamı adı altında fuhuş reklamı yapan bazı gazetelere karşı yapılan kampanyaya destek olduğumuzu belirtiyor, bu noktada atılacak her adımda dayanışma içinde olacağımızı en güçlü duygularla ifade ediyoruz.”

799180cookie-checkSaunacı gazetelere Cambridge’den tepki

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.