Saunacı gazetelere karşı deklarasyon

Göçmen İşçiler Kültür Derneği (GİK-DER), International Committee Against Disappearances (ICAD), Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi ve Demokratik Kadın Hareketi Britanya Girişimi’nin ‘Basına ve Kamuoyuna Deklarasyon’ başlıklı ortak açıklaması şöyle:


“Basında Kadınların İnsan Hakları İhlallerine Son! Toplumsal cinsiyet eşitsizlikleri nedeniyle kadınların yaşadığı her tür şiddet ve ayrımcılık, sadece kadınların değil tüm toplumun sorunudur. Medya kuruluşları ve medya mensupları da, kadınlara yönelik insan hakları ihlallerine toplumsal bir sorun olarak yaklaşmalı ve insan hakları ihlallerinin önlenmesi, durdurulması için sorumlu davranmalıdırlar.


Biz imzası bulunan Demokratik Kitle Örgütleri ve konuya duyarlı bireyler olarak; Kadınların başlattığı ‘Medya da Kadına Yönelik Şiddete Son!’ başlıklı kampanyayı destekliyor, Kürt, Türk, Kıbrıslı Türk okurları hedefleyen basın, yayın kuruluşlarını sorumluluğa davet ediyoruz.


Gazetelerde yer alan ‘Masaj Salonu”, ‘Sauna salonu” adı altında kadın ticareti reklâmlarının kaldırılması başta olmak üzere, cinsiyetçi haber ve fotolara yer verilmemesini istiyor, kamuoyunu duyarlılığı büyütmeye çağırıyoruz.”



AÇIK GAZETE: Etik kurallara uymayan ve açıkca fuhuşa davet eden bu reklamlara karşı düzenlenen kampanyayı destekliyoruz. Bütün okurlarımızdan kampanyaya destek olmalarını ve bütün uyarılara kulak tıkayan ‘saunacı’ gazeteleri evlerine sokmamalarını rica ediyoruz…


İLGİLİ HABERLER:


Saunacı gazetelere Cambridge’den tepki…
Renkart da sauna ve reklamına ‘Hayır’ dedi…
‘Saunacı gazeteyi protesto edin’
Sauna ve reklamlarına okur tepkisi…
Sauna ve reklamlarına karşı tepki büyüyor…
GİK-DER’den ‘sauna’ reklamlarına karşı kampanya…

799210cookie-checkSaunacı gazetelere karşı deklarasyon

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.