‘Saunacılara karşı destekten memnunuz’

GİK DER Kadın Komisyonu, ATİK Yeni Kadın Grubu, ROJ Kadın Meclisi ve YÇKM’li Kadınlar’ı çatısında toplayan Platform, bir süre önce Türkçe yayınlanan gazetelerde yayınlanan çoğu fuhuş yuvası ‘sauna’ reklamlarına son verilmemesi halinde bu gazeteleri boykot edeceklerini açıklamıştı. Platform ayrıca yayınladığı “Deklarasyon”u da imzaya açmıştı.


Güden kampanyanın amacına ulaşıncaya kadar sürdürüleceğini vurgulayarak, “Göçmen kadınrlar bir şeylerin iyiden yana değişeceği konusunda umutsuzluk içinde. Biz bu kampanya ile bu umutsuzluğu kırmak istiyoruz… Platform’un çalışmaları yalnızca sauna reklamlarıyla sınırlı değil. Hayatın her alanındaki kadın sömürüsüne karşı çıkıyoruz…” dedi.


Kampanyanın giderek güçlendiğini belirten Güden, “Okurlardan pek çok destek mesajı aldık. Pek çok insanın düşündüğünü biz dile getirmiş olduk… Derneklerden ve çatı örgütlerinden destek mesajları geldi. Ayrıca Renkarts, Türk Eğitim Birliği, 78’liler Vakfı ve Cambridge’deki Türkçe ve Kürtçe Konuşanlar’dan Platformu’n kararlarını destekleyeceklerini ve uygulayacaklarını belirten açıklamalar yapıldı. Bu sayının katlanarak artacağını sanıyoruz” diye konuştu.


Güden, sauna reklamlarına karşı imzaya açılan Deklarasyon’a gösterilen ilgiyi de “Türkçe konuşan topluma yönelik çalışan derneklerin yanısıra Latin Amerika’dan Somali’ye 20 göçmen derneği imza koyarak desteğini gösterdi” diye anlattı.


GAZETELERDEN SES YOK


Toplumdaki bütün tepkilere karşın Türkçe yerel gazetelerden Olay, Avrupa ve Londra Gazete’nin sauna reklamlarını basmayı sürdürdüğünü belirten Güden, Platform’un bundan sonraki çalışmalarını da şöyle aktardı:


“Platform çatısında ‘Medya İzleme Komitesi’ oluşturduk. Bu gazetelere reklam verenlerle birebir görüşmeler yapıyor, kampanyamıza katılmalarını istiyoruz. Bu tür gazeteleri dağıtan bakkalları ziyaret edip hem kadın sömürüsüne aracı olduklarını hem de gazeteleri alt raflarda ve poşetsiz dağıtarak suç işlediklerini anlatıyoruz… Okurlara ulaşıp bu tür gazeteleri evlerinden uzak tutmalarını öneriyoruz… Biz bunları yalnızca toplumsal çıkar ve kadın sömürüsüne ‘Hayır’ demek için yapıyoruz. Şimdiye kadar görüştüklerimiz çok duyarlı davrandılar ve açık destek verdiklerini ilettiler. Yakında bu gazeteleri dağıtan bakkal kalmayacak…”


İLGİLİ HABERLER:


Day Mer’den sauna reklamı karşıtı…
Saunacı gazetelere karşı deklarasyon…
Saunacı gazetelere Cambridge’den tepki…
Renkart da sauna ve reklamına ‘Hayır’…
‘Saunacı gazeteyi protesto edin’…
Sauna ve reklamlarına karşı tepki büyüyor…
GİK-DER’den ‘sauna’ reklamlarına karşı kampanya…


AÇIK GAZETE: Platformu destekliyor okurlarımızdan da ‘saunacı’ gazetelere karşı sürdürülen bu haklı kampanyaya, “temiz toplum” ve “kadın sömürüsüne hayır” demek için katılmalarını istiyoruz…

799410cookie-check‘Saunacılara karşı destekten memnunuz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.