Sav: Biz ev sahibiyiz onlar misafir

CHP 16. Olağanüstü Kurultay’ın yapıldığı Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’na, Deniz Baykal ile birlikte kendisine yakın bazı milletvekilleri katılmadı.

Kurultay salonuna gelmeyen milletvekillerinin arasında Antalya Milletvekili Osman Kaptan, Antalya Milletvekili Arif Bulut, Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar yer aldı.

Ankara’da bir otelde toplanan CHP’lilerden Önder Sav, bir basın toplantısı yaparak, CHP yönetimini eleştirdi.

Kendisinin ve Deniz Baykal’ın “arkaik, statükocu” olarak adlandırıldığını belirten Sav, “Daha dün gelenler; dün, geçmişte sağ partilerde yönetici olanlar devrimci olacak biz arkaik, statükocu olacağız. Sinan Aygün, Bülent Kuşoğlu devrimci Önder Sav statükocu öyle mi? Yağma yok. Sel gider kum kalır. Biz ev sahibiyiz” dedi.

Mücadeleye devam edeceklerini belirten Önder Sav, sözlerini şöyle sürdürdü:
“362 imza toplayıp kurultay çağrısı yapan arkadaşlarımızı ben CHP’nin kahramanları olarak görüyorum. Bugünkü kurultay imza verenler olmasaydı kurultay toplanacak mıydı?
Bizler ne yaptığımızın farkındayız. Asla ve kat’a CHP’de bir ayrışmaya, ötekileştirmeye izin vermeyiz. CHP genlerindeki direnişçilik hepimizin genlerinde vardır. Devrimci Mustafa Kemal gibi, “Dönen dönsün ben dönmezsem yolundan” diyen Pir Sultan gibi direneceğiz.”

“CHP tarihinin yaşanmaması gereken bir kesitini izledim” diyen CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav, “Başka partilerde yer alıp da bir günde CHP’li olanlar devrimci olacak biz statükocu olacağız öyle mi? Yazıklar olsun” şeklinde konuştu.

Konuşması “Sorosçu Kemal” sloganlarıyla kesilen Sav, “Devrimcilik hepimizin ruhunda var” dedi

Kurultayın yapıldığı Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’na, Deniz Baykal ile birlikte kendisine yakın bazı milletvekilleri de katılmamıştı.

1333440cookie-checkSav: Biz ev sahibiyiz onlar misafir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.