“Savaş dursun diyor”muş…

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kanada Dışişleri Bakanı John Baird’la yaklaşık bir saat süren görüşme sonrası ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışışleri Bakanı Ahmet Davutoğlu şunları söyledi: “Suriye’deki savaşın durdurulamamasının bedelini en fazla Suriye halkı ve Türkiye gibi komşu ülkeler ödüyor. Biz bu savaşın en etkin şekilde durdurulması çağrısında bulunuyoruz. Biz savaş istemiyoruz. Biz bölgemizde hiçbir müdahaleyi de doğru bulmuyoruz ancak şu an savaş sürüyor. Biz bu basın toplantısını yaparken birçok çocuk ölüyor ve birçok kadın dul kalıyor. Kimse Türkiye’nin vicdani tutumunu başka şekilde lanse etmeye kalkmasın.”

‘ZAMAN KAZANMA TAKTİKLERİNE BOYUN EĞMEYİZ’
Kanada’nın da Suriye konusunda Türkiye ile aynı kanaatlere sahip olduğunu belirten Davutoğlu, “İki şeyi tekrar vurgulamak isterim. Bu kimyasal silahların tasfiyesi iyi haberdir Ancak bu geçmişte işlenen suçları ortadan kaldırmaz. Türkiye olarak kimyasal silahların tasfiyesini destekleriz. Suriye’nin zaman kazanma taktiklerine boyun eğmeyiz” dedi.

‘ÖLENLERİN HESABI SORULMALI’
“Türkiye’nin bu konuda yaptıklarını sonuna kadar destekliyoruz” diyen Kanada Dışişleri Bakanı John Baird, “G-20’de daha büyük bir kınama çıkmaması nedeniyle hayal kırıklığına uğradım. Kimyasal silah kullanımı nedeniyle ölenlerin hesabı sorulmalıdır” şeklinde konuştu.

1395990cookie-check“Savaş dursun diyor”muş…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.