Savaş hazırlığı ürkütüyor!

Tanklar sınırda

Son 2 ay içerisinde; Şanlıurfa’da bulunan 20. Zırhlı Tugay ve Gaziantep’te bulunan 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı’ndan onlarca tank, obüs, uçaksavar, füze bataryası ve askeri Suriye sınırındaki Suruç ilçesine sevk edildi. Zaman zaman 2. Hudut Taburu tarafından düzenlenen tatbikatlara katılan tanklar, Mürşitpınar Sınır Karakolu bahçesine park edildi. Suriye sınırının sıfır noktasındaki Mürşitpınar’da konuşlanan tankların namlularının Suriye’ye doğru çevrili olduğu görüldü. TBMM’nin Suriye tezkeresini kabul etmesinin ardından ise hükümetin Genelkurmay’a gönderdiği ’yüksek hazırlık’ talimatı kapsamında bölgeye Şanlıurfa, Mardin ve Gaziantep’ten yaklaşık 60 tank takviye gönderilerek, sınır boyunca en az 250 tank konuşlandırıldı. Topçu birlikleri de takviye edildi.

F-16’lar harekete geçti

Geçtiğimiz günlerde Suriye’den atılan top mermilerinin düştüğü Haty’ın Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa beldesinin sınır komşusu olan Suriye’nin Azmarin kasabası semalarında saat 14.45 sıralarında bir savaş helikopteri görüldü. Kasabada konuşlanan muhalifleri bombaladığı iddia edilen helikopterin sınır ihlali yapma ihtimaline karşılık, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait Diyarbakır’daki 2 F-16 savaş uçağına hareket emri verildi. Bölgede teyakkuz halinde bulunan uçaklar, kısa sürede havalanarak Suriye sınırına doğru hareket etti. Altınözü semalarında görülen savaş uçakları kısa süreli heyecan yaratırken, Suriye’ye ait helikopter gözden kayboldu. Bölgede bulunan muhaliflerin, Suriye ordusuna ait helikopterin, ellerinde bulunan bir tankı saptamak için uçuş yapmış olabileceğini söylediği ileri sürüldü.

4 fırkateyn, 1 denizaltı

Çanakkale Boğazı’nda şafakla birlikte savaş gemisi trafiği oldu. Gölcük Deniz Üssü’nde son birkaç gündür meydana gelen hareketliliğin ardından dün boğazdan geçen 4 fırkateyn ve 1 denizaltı Ege Denizi’ne açıldı. Denizaltı ve fırkateynlere Çanakkale Boğazı geçişleri sırasında, Çanakkale’de konuşlu ’SAGET-6’ adlı sahil güvenlik ani müdahale botu eşlik etti.

AFP: Türk jeti Suriye’de

Adının açıklanmaması kaydıyla Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan bir Türk yetkili ‘bir savaş jetinin sınır yakınlarındaki Suriye kasabası Azmarin’in helikopterle bombalanmasının ardından müdahale ettiğini’ öne sürdü. Yetkili “Savaş jeti, isyancıların elindeki Azmarin’e rejim güçlerinin bombalaması için bir helikopter göndermesi üzerine Diyarbakır üssünden havalandı” dedi.

1360400cookie-checkSavaş hazırlığı ürkütüyor!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.