Savaş karşıtı ilana kınama

Amerikan Senatosu, Irak’taki Amerikan birliklerinin komutanı Orgeneral David Petraeus’un, Kongre’de ifade verdiği sırada, savaş karşıtı bir grubun general aleyhine yayımlattığı gazete ilanını kınayan bir karar aldı.
 
Bush Demokratları ilana karşı çıkmaya korkmakla suçlamıştı

Geçen hafta, savaş karşıtı grup MoveOn.org tarafından New York Times gazetesine verilen ilan tartışma yaratmıştı.

İlanda General Petraeus’un soyadından yola çıkılarak yapılan bir kelime oyunuyla “General betray us”, yani “Bize ihanet eden general” deniyordu.

Amerikan Başkanı, ilanı ‘iğrenç’ olarak tanımlamış ve muhalefetteki Demokrat Partilileri ilana karşı çıkmaya korkmakla suçlamıştı.

Cumhuriyetçi Parti senatörlerinin gündeme getirdiği karar, 25’e karşı 75 oyla kabul edildi.

Kararda General Petraeus’un şahsına ve silahlı kuvvetlere yapılan saldırıların şiddetle kınandığı belirtildi.

MoveOn.org’un verdiği ilanda ayrıca Irak’ta asker sayısını arttırmaya dayalı stratejinin başarılı olduğunu söyleyerek Beyaz Saray’a çok iyi hizmet ettiği söyleniyordu.

Cumhuriyetçi Partililer, Kongre’nin alt kanadı Temsilciler Meclisi’nde de benzer bir karar alınması gerektiğini düşünüyor.

Ancak Temsilciler Meclisi’nin Demokrat Partili Başkanı Nancy Pelosi’nin sözcüsü, Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada, Amerikan halkının başka öncelikleri olduğunu söyledi.

Sözcü Nedim El Şami “Temsilciler Meclisi, dikkatini çocuklara sağlık hizmeti götürülmesi, küresel ısınma ve Irak’taki Amerikan askerleri’nin daha sorumlu bir şekilde konuşlandırılması üzerine odaklayacak” dedi. (BBC)

1158460cookie-checkSavaş karşıtı ilana kınama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.