Savaş karşıtlarından Irak yemeği

Bush’un çiftliğinin bir buçuk kilometre uzağında toplanan protestocular, Irak savaşının başladığı 2003 yılı mart ayından bu yana bu ülkede ölen Amerikan askerleri ve masum Irak halkına dikkati çekmek için bugün hindi yerine som balığı, mercimek, bademli pirinç pilavı, maydanoz, salatalık ve domatesle yapılan salata, bulgurdan ve yöre ekmeğinden oluşan geleneksel Irak yemeği yediklerini söylediler.

Göstericiler arasında bulunan ve Irak savaşını protesto etmek için 2003 yılında Moğolistan’daki ABD büyükelçiliğinde yaptığı diplomatlık görevinden istifa eden Ann Wright, Başkan Bush’un üzerinde baskı kurmak için bölgede olduklarını belirtirken, Giulia Mannarino adlı gösterici, “Şimdi evde hindi yiyip futbol maçı izliyor olabilirdik, ancak bu savaş durdurulmalı” diye konuştu.

ABD Başkanı Bush, Şükran Günü nedeniyle çıktığı 6 günlük tatili geçirmek için önceki gün ailesiyle birlikte Teksas’taki çiftliğine gelmişti.

Bush’un Teksas’taki çifliğinin yakınında kamp kuran protestoculardan 12’si dün yol kenarına kamp kurmak suçlamasıyla göz altına alınmıştı.

 

1118860cookie-checkSavaş karşıtlarından Irak yemeği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.