‘Savaş kültürü yoğunlaşıyor’

Almanya’da yayınlanan Der Spiegel dergisi, “Öldürücü Milliyetçilik” başlığını kullanırken Türkiye’de Orhan Pamuk gibi bir çok “liberal”in tehdit altında olduğunu savundu.


Türkiye’de yazar ve gazetecileri hedef alan “savaş kültürü”nün yoğunlaştığı öne sürüldü. Almanya’da yayınlanan Der Spiegel dergisi, “Öldürücü Milliyetçilik” başlığını kullanırken Türkiye’de Orhan Pamuk gibi bir çok “liberal”in tehdit altında olduğunu savundu.


Der Spiegel dergisi, “Öldürücü Milliyetçilik” başlığı ile yayınladığı uzun bir haber analizinde Türkiye’de eleştirisel bir tavrı takınan yazar ve gazetecileri hedef alan “savaş kültürü”nün yoğunlaştığını, Orhan Pamuk gibi birçok “liberal”in tehdit altında olduğunu öne sürdü.


Pamuk ve diğer başka tanınmış yazar ve gazeteciye yönelik tehditlere dikkat çeken dergi, Dink cinayeti zanlısı “Ogün Samast’a polis tarafından kahraman muamelesi yapıldığı”nı öne sürerken, “ideolojik saplantısı olan vatandaşların muhbir gibi hareket edebileceğini” de yazdı.


Prof. Dr. Baskın Oran’ın Türkiye’de “görülmemiş büyüklükteki bir milliyetçi dalgası”nın bulunduğu yönündeki değerlendirmesine de yer veren dergi, “Ülkeyi Batı’daki ‘emperyalist düşmanlara teslim etmek yerine izolasyona götürmeyi tercih eden milliyetçiler, Türk toplumunun pre-modern kısmına hakimdir” ifadesini kullandı.


HÜKÜMET GERİCİ HİSSİYATA HİÇBİRŞEY YAPMIYOR


Der Spiegel, Türk hükümetinin tutumunu değerlendirirken de “Yeniden seçilmek isteyen Erdoğan hükümeti ise ülkenin gerici hissiyatına karşı koymak için pek bir şey yapmıyor” yorumunu da yaptı.


Toplumun diğer kısmının ise, Dink cenazesi için sokaklara dökülen 100 bin kişi ve Türkiye’nin sadece Batı’nın bir parçası olarak bir geleceği olabileceğini bilen ülkenin “ekonomik elit” tarafından temsil edildiğini ileri süren dergi, “Türkiye’nin gelecekteki izleyeceği yön konusunda sert bir çatışma patlak verdi. Hangi taraf galip çıkacağı ise, henüz belli değil” görüşünü de dile getirdi. (ANKA)


 

1038930cookie-check‘Savaş kültürü yoğunlaşıyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.