‘Savaş kolay barış zor’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Balıkesir Kuvayi Milliye Meydanı’nda gerçekleştirilen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Erdoğan, 10 yıldır millet neye “evet” diyorsa ona “evet” dediklerini belirterek, “Şunu bilin ki biz size rağmen hiçbir işin içinde, hiçbir girişim içinde olmayız. Size rağmen tek adım bile atmayız. Sizi mahcup edecek, sizin başınızı öne eğecek, sizi mağdur edecek hiçbir girişime biz pirim vermeyiz. Biz sadece ve sadece sizin çizdiğiniz istikamette yürüyoruz, sadece sizin çizdiğiniz rotada ilerliyoruz” dedi.

‘Tuzaklara itibar etmeyin’

Milletle aracılar ve araçlar vasıtasıyla değil “ru be ru” yani yüz yüze konuşacaklarını belirten Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
“Aziz milletimden, 70 milyondan rica ediyorum, art niyetli haberlere, dedikodulara, söylentilere, medya üzerinden yapılan karanlık operasyonlara, medya aracılığıyla kurulan tuzaklara itibar etmeyin. Yıkmak kolaydır, yapmak zordur, savaş kolaydır, barış zordur. Biz samimiyetle, kararlılıkla elimizi, bedenimizi, bütün vücudumuzu taşın altına koyup gençlerin kanını, annelerin gözyaşını dindirmek için çırpındıkça bunu sabote etmeye, bunu bozmaya, bunu başarısızlığa uğratmaya çalışanlar var. Bunlar sizin karşınıza yalanlarla, iftiralarla çıkıyor, sizin karşınıza küfürlerle, hakaretlerle, öfkeyle, nefretle çıkıyor. Bunlar sizin karşınıza dedikoduyla, söylentiyle, sabotajla, provokasyonla, medya operasyonlarıyla çıkıyorlar.”

“Batsın gazeteciliğin”

Erdoğan, BDP’li ikinci heyetin İmralı’da yaptığı görüşmenin tutunaklarının kamuoyuna yansımasıyla ilgili şunları söyledi:

“Bu ülkeye, bu millete zerre kadar sevdanız varsa şu çözüm sürecine katkıda bulunmak istiyorsanız böyle bir haberi atamazsınız, atmamanız gerekirdi. Bu süreç hassas bir süreç. Ben de bu hassas süreçte konuşmadım, konuşmayacağım. Arkadaşlarıma da diyorum; ‘Sabredeceksiniz, konuşmayacaksınız’ diyorum. Bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil üzümü yemek. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abazasıyla, Romanıyla, Boşnağıyla, Arnavutuyla aklınıza ne gelirse birliktir, beraberliktir. Ama bunlar ne yapıyorlar? Attıkları manşetlerle köşe yazılarıyla neymiş, gazetecilik yapıyorlarmış. Eğer böyle gazetecilik yapacaksan batsın senin gazeteciliğin. Biz bu millete hizmet istiyoruz. Medya yine şunu diyecek: ‘Başbakan bize saldırdı’. Ben, şu anda gerçeği söylüyorum, bu süreç içerisinde kim bu çözüm sürecini baltalamaya çalışıyorsa o benim de arkadaşlarımın da hükümetimin de karşısındadır. Çünkü biz burada her türlü riski almışız, bu yolda yürüyoruz. Önümüze konan taş engellemek içindir, biz o taşı önümüzden çeker, atarız ve bunu da dinlemeyiz.”

“Biz bir açıklama yapmadıkça, teyit etmedikçe bütün söylentiler, dedikodular yalandır, iftiradır, asılsızdır” diyer Erdoğan, “Ortaya dökülen iddialar, iftiralar terörün bitmesini istemeyen, bize karşı, çözüm istemeyen, Türkiye’nin büyümesini istemeyen bu çevrelerin açık bir sabotajıdır. Çözüm sürecinde kim ne söylerse söylesin, kim ne yazarsa yazsın, kim hangi iddiayı, hayali, tasavvuru dile getirirse getirsin son sözü millet söyler” diye konuştu.

‘Millete rağmen olmaz’

Yola halis niyetle çıktıklarını, Allah’ın izni ve milletin desteğiyle süreci hayırla neticelendirmek istediklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
“Biz samimi şekilde çözüm istiyoruz ama millete rağmen milletin değerlerine rağmen bir çözüm, çözüm değildir. Biz de böyle bir sürecin içinde zaten olmayız. Şehitlerimizin ruhunu incitecek, onların emanetine halel getirecek hiçbir adımı atmayız. Siz bize güvendiniz, inandınız, bizi bu makamlara taşıdınız. 10 yıl boyunca da sizin güveninizi boşa çıkaracak hiçbir girişimin içinde olmadık, şu anda da 10 yıl önce neredeysek yine oradayız. 10 yıl önce hassasiyetlerimiz neyse şu anda da o. Allah’ın izniyle sizlerin hayır duasıyla biz bu meseleyi inşallah çözeceğiz. Niyet hayr, akıbet hayr.” (Milliyet-GÖKHAN KARAKAŞ)

1375040cookie-check‘Savaş kolay barış zor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.