Savaş Suçluları Kanada’da saklanıyor

Ottawa’daki merkezi hükümet tarafından yapılan açıklamaya bakılırsa, azılı savaş suçluları aynı zamanda kişisel suç işlemeye yatkın ve eğilimli olduklarından polis ve özel timler tarafından aranmaya başlandı. Kanada halkına da söz konusu kişilerin eşkâli ve kimlikleri basın aracılığıyla duyuruldu. Bu kişilerin tehlikeli olabileceği önemle vurgulandı.

Kanadalı yetkililere göre aralarında Honduras’taki içsavaş sırasında kitlesel katliam yapan ve Interpol tarafından aranan Gonzalez Ramirez’in de bulunduğu otuz kişi arasında Somali, Bosna, Pakistan, Guatemala, Gana, Kongo ve Sri Lanka’daki çatışmalarda insanlık suçu işlemiş olanlar yer alıyor.

Öte yandan otuz kişinin Kanada’da uzun zamandır rahatça saklanabilmeleri Kanada basını tarafından bir devlet zafiyeti olarak değerlendirildi. Özellikle Kanada sınır yetkililerinin yeterince denetim yapmadığı şeklinde yoğunlaşan iddialara karşı Federal Hükümet, gereken her şeyin uygulandığı ancak göçmen yasalarındaki kimi boşluklar nedeniyle ülkeye sızmalar olduğu bildirildi.

1530500cookie-checkSavaş Suçluları Kanada’da saklanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.