Savaş uçağı krizi yine gündemde

Avusturya kamuoyunu uzun süredir meşgul eden savaş uşağı alımı sözleşmesi, onunla ilgili oluşturulan araştırma komisyonundan verilen bilgiler olaya yeni bir boyut kazandırdı.

Hükümet ile savaş uçağı yapımı sözleşmesi imzalayan EADS Eurofigther’in futbol takımlarından Rapid Klubüne düzenli ve gizli olarak olarak 2003’ten bu yana toplam 5 milyon Euro bağış yaptığı basına sızdı.

Viyana Rapid Klubüne yapılan bu bağış klüp çevresince de doğrulanırken, başkan Rudolf Edlinger bağıştan rahatsızlık duymadığını söyledi. Edlinger, ayrıca Kurier Gazetesi’nin alınan paranın şık olup olmadığı sorusuna, parayı parti çalışmaları için harcamış olsaydık şık olmazdı diye cevapladı. 

Edlinger’in geçen genel seçimlerde savaş uçağı alınmasına en hararetli bir şekilde karşı çıkan ve seçim proğramının temelini savaş uçağı alımının iptal edilmesi halinde elde edilecek geliri seçim yatırımı olarak değerlendiren Avusturya Sosyal Demokrat Partisi’nin ağır toplarından olması öte yandan da bağışı savunması basınca eleştirildi…

İLGİLİ HABERLER:
Savaş uçağı kavgasına hırsızlık karıştı…
Savaş uçağı sorunu çözülemedi
‘Savaş uçağı parasını halka dağıtalım’ önerisi…

 

1151000cookie-checkSavaş uçağı krizi yine gündemde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.