Savaşın çocukları Londra’da başıboş

Metro gazetesinde yer alan habere göre, Irak ve Afganistan’lı aileler, daha güzel hayat koşulları sağlamak umuduyla küçük çocuklarını insan kaçakçılarına teslim ediyor. Yaşları 6 ila16 arasında değişen savaş mağduru bu çocukların, sahte pasaportla TIR kasasında veya trenle Britanya’ya kaçak yollardan getirildikleri ortaya çıktı.


İngiltere’nin önde gelen yardım kuruluşlarından Save the Children, Britanya sokaklarında kaderine terk edilen Afganistan, Irak ve Afrikalı çocukların, uyuşturucu ve çocuk tacirlerinin kurbanı olduklarını açıkladı.


AİLELER GÖNDERİYOR


Save the Children; Irak, Afganistan ve Afrikalı ailelerin, insan kaçakçılarına yüklü miktarda para ödeyerek, çocuklarını teslim ettikleri vurguladı .


İngiliz İçişleri Bakanlığı Home Office, geçtiğimiz yıl yaklaşık 3 bin kimsesiz çocuğun ülkeye yasadışı yollardan giriş yaptığını açıkladı. Home Office, yaşları 6 ila 17 arasında değişen 6 bin çocuk sığınmacıya yerel makamlar tarafından bakıldığını ve 18 yaşına gelen bu çocukların daha sonra sınırdışı edildikleri de iletti. 

806540cookie-checkSavaşın çocukları Londra’da başıboş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.