Savaşın tanıkları İstanbul’da konuşacak

Bush’un ikinci defa seçilmesiyle yeniden gündeme gelen Büyük Ortadoğu Planı ve ABD’nin bir sonraki hedeflerinin tartışılması, uluslararası savaş karşıtları etkin karşı duruş yöntemlerini belirlemek için İstanbul’da buluşuyor.


Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu’nun ikincisini 19 Şubat’ta düzenleyeceği “Savaşsız Bir Dünya için Uluslararası Buluşma” başlıklı sempozyuma barış hareketinin önemli isimleri katılacak.


ABD’den Asker Aileleri Konuşuyor (Military Families Speak Out) örgütünden, oğlu halen Irak Musul’da asker olarak görev yapan Dr. Anne Roesler (50), Barbarlıklar Çatışması kitabının yazarı Gilbert Achcar’ın yanı sıra İsrail ve Irak’tan da konuşmacıların bulunacağı sempozyuma Türkiye’den de çok sayıda yazar, sanatçı destek veriyor.


Sempozyumun en dikkat çeken isimlerinden birisi olan Dr. Anne Roesler’in babası ve dedesi de asker olmasına karşın ABD’de savaş karşıtı gösterilerin önde gelen isimlerinden. ABD Ordusu 82. Hava Bölüğü’nde çavuş olan 26 yaşındaki oğul Roesler de bu savaşın haksız ve ahlak dışı bir savaş olduğuna inanıyor…


19 Şubat Cumartesi günü Taksim Hill Oteli’nde Türkiyeli savaş karşıtları ile buluşacak olan Dr. Roesler, ‘’Bush’un politikalarına dünya’da en fazla tepki duyan bir ülkeye, Türkiye’ye geleceğim için büyük heyecan duyuyorum. Irak’taki bu haksız işgali durdurmak küresel etkili bir savaş karşıtı hareketle mümkün olacaktır. Bu nedenle İstanbul’daki toplantıyı özellikle önemsiyorum’’ dedi.


Ayrıntılı Bilgi İçin (212) 243 89 57, [email protected]


İLGİLİ HABER: Bravo Solomou! Gurur duyduk…

1018900cookie-checkSavaşın tanıkları İstanbul’da konuşacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.