Savcı da ‘JİTEM’ dedi

Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde aralarında askerlerin de bulunduğu 11 sanıklı dava duruşması yapıldı.
Söz alan savcı okuduğu esas hakkındaki mütalaasında, şunları belirtti:


“Sanıkların suç tarihinde JİTEM görevlisi olduklarının anlaşıldığı, JİTEM’in jandarma istihbaratına bağlı olarak faaliyette bulunduğu, askeri şahıslar oldukları, asker şahısların işlemiş oldukları suçlardan dolayı askeri mahkemede yargılanmasının gerektiği kanaatine varılmakta dosyanın görevsizlik kararı verilerek Diyarbakır 7. Kolordu Askeri Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verilmesi kamu adına talep ve mütalaa olunur.”


Sanık avukatları da savcının mütalaasına bir diyeceklerinin olmadığını belirterek, dosyayla ilgili görevsizlik kararı verilmesini talep ettiler.


Mahkeme verdiği kısa aradan sonra, görevsizlik kararı vererek dosyanın Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi’ne gönderilmesi amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.


İddianamede, çeşitli tarihlerde Diyarbakır, Mardin ve Batman’da öldürme, kundaklama, bombalama eylemlerini gerçekleştirdikleri belirtilen 11 sanığın TCK’nın 313. maddesi uyarınca, ‘cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak’ ve 450. maddesi uyarınca ‘Birden fazla kişiyi öldürmek’ suçlarından 9’u hakkında müebbet, 2’si hakkında da 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.


 

1028320cookie-checkSavcı da ‘JİTEM’ dedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.