Savcı tahliye etti ama hala cezaevindeler

İki yıl önce Ümraniye’de bir basın açıklaması sonrasında gözaltına alınan ve silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt üyeliği suçlamasıyla tutuklanan üniversite öğrencileri Baran Nayır ve Ali Deniz Kılıç, salı günü yine hakim karşısına çıkacak.

İki yıldır cezaevinde olan iki genç hakkında somut hiçbir delil olmadığını söyleyen avukat Murat Ato ise davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıdı.

Nayır ve Kılıç’ın Sosyalist Demokrasi Partisi üyesi olduğunu ve o gün Ümraniye’deki açıklamaya katıldıklarını söyleyen Ato, “Polis toplanan kalabalığı dağıtırken, Baran ve Ali’yi gözaltına aldı.
Polis, müvekkillerimin ve iki kişinin bir sokakta kaçarken yakalandıklarını ve ellerinde bulunan ve içinde altı adet soda şişesi içindeki molotof kokteylerini atarak kaçtıkları yönünde tutanak tutmuş. Biz buna itiraz ettik, gençlerin birbirlerini tanımadığını, bir poşeti dört kişinin tutarak kaçmalarının fizik kurallarına aykırı olduğunu söyledik ama mahkeme ilk iki celse bu itirazlarımızı hiç dinlemedi. Bunun üzerine tutanağı hazırlayan polisler gelsin ifade versin dedik” diye anlattı.

HAZIRLAYAN BAŞKA İMZA BAŞKA
Vatan’ın haberine göre; beş polisin ifadesi alındığını dile getiren Avukat Ato, “Tutanakta imzası olan polisler ifadelerinde tutanağı kendilerinin düzenlemediğini sadece imzaladıklarını söylediler. Tutanağı düzenleyen polisler ise hala yok. Biz bu kez şişeler ve poşet üzerinde müvekkillerimin parmak izlerinin olup olmadığının araştırılmasını istedik. 1.5 yıl sonra gelen yanıt ne Baran’ın ne de Ali Deniz’in parmak izinin poşet ya da şişelerin üzerinde tespit edilemediği yönündeydi” dedi.

Aynı suçlamadan tutuklanan beş kişinin 15 aylık tutukluluğun ardından serbest bırakıldığını söyleyen Ato, şöyle devam etti:

“Baran ve Ali Deniz iki yılı geçkin süredir hala içeride. 3. celsede savcı Kasım İlimoğlu, basın açıklamasına katılmanın suç olmadığını belirterek tahliyelerini istedi. Olay yerindeki görüntülerde de müvekkillerime ait görüntüler yoktu. Ama mahkeme son duruşmada yine bir kişiyi tahliye ederken müvekkillerimi bırakmadı.”

1076020cookie-checkSavcı tahliye etti ama hala cezaevindeler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.