Savcılık ‘işkenceci askerlerin’ peşinde

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 12 Eylül döneminde Diyarbakır 5 No’lu Askeri Cezaevinde işkence gördüklerini ileri süren vatandaşların suç duyurusu üzerine başlattığı soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında, Adalet Bakanlığının ardından Milli Savunma Bakanlığı da o dönem görev yapan personelin isim listesini Başsavcılığa gönderdi.

Ancak, 14 kişilik listede şikayetçilerin verdiği isimlerin olmaması üzerine, bakanlıktan ‘o askerlerle’ ilgili bilgi istendi.

Soruşturmayı yürüten savcılığın, o dönem cezaevinde görevli personeli belirlemek için Adalet, İçişleri ve Milli Savunma bakanlıklarına yazı yazmasının ardından Adalet Bakanlığından gönderilenin yanı sıra Milli Savunma Bakanlığından gönderilen isim listesi soruşturma dosyasına konuldu.

Adalet Bakanlığınca bir süre önce gönderilen, aralarında dönemin cezaevi müdürü, infaz memurları ve adli personelin bulunduğu listenin ardından Milli Savunma Bakanlığından istenen isim listesi de savcılığa ulaştı.

Bakanlığın gönderdiği ve çoğu alt rütbeli askeri personelden oluşan 14 kişilik isim listesini inceleyen savcılık, söz konusu listede mağdurların beyanlarında adı geçen askeri personelin isimlerinin bulunmadığını belirledi.

Savcılık, yeniden Milli Savunma Bakanlığına yazı yazarak, mağdurların beyanlarında adı geçen askeri personelle ilgili bilgi istedi.

1295210cookie-checkSavcılık ‘işkenceci askerlerin’ peşinde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.