Savunurken itiraf ediverdi…

11 Eylül kurbanlarının ailelerini Beyaz Saray’da kabul eden Bush, burada yaptığı konuşmada, ”teröristlerle ilgili en önemli bilgilerin, bunların nerelerde saklandıklarının, neler planladıklarının, yine teröristlerden alınabildiğini” belirterek, dünyanın çeşitli ülkelerinde CIA’nın sorgulama merkezlerinde bu çalışmanın yapılmış olduğunu belirtti. Bush, ”bu kişilerin gizlice elde tutulabileceği, uzmanlarca sorgulanabileceği yerlere ihtiyaç vardı” dedi.
Bu açıklamalarla ABD yönetimi ilk kez, gizli sorgu merkezlerinin varlığını resmen kabul etmiş oldu.

Bush, bu merkezlerde sorgulanan ve Guantanamo’daki ABD üssüne ön yargılama için gönderilen 14 önemli terör şüphelisinin bulunduğunu kaydetti. Bush’un açıklamasına göre bunların arasında El Kaide’nin 3 numaralı adamı olarak kabul edilen Halid Şeyh Muhammed, 11 Eylül’ün planlayıcıları arasında olduğu sanılan Remzi Binalşih, El Kaide hücreleri ve örgütün lideri Usame Bin Ladin arasında önemli bağlantıları sağlayan Abu Zubaydah da bulunuyor.

Bu kişilerin sorgulanmasının, teröristlerin faaliyetleri hakkında çok önemli istihbarat bilgileri alınmasını sağladığını ifade eden Bush, ”böylece yalnızca ABD’de değil, Avrupa ülkeleri ve diğer ülkelerde de bir çok terör eylemi engellendi” dedi.

 

1136070cookie-checkSavunurken itiraf ediverdi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.