Savurganlıkta sınır tanımıyor

Cumhurbaşkanlığı’na 50 yeni araç alınacak. Bu araçların 32’si binek otomobil, 5’i minibüs, 5’i midibüs, 2’si otobüs. Kalan 6 araç ise “diğer taşıtlar” olarak tanımlandı. Cumhurbaşkanlığı’na gelecek yıl bütçeden ayrılan kaynak toplamı ise 434 milyon 96 bin lira.

AKP’nin “kamuda araç saltanatına son vereceğiz” söylemi lafta kaldı. AKP’nin hazırladığı 2016 bütçesinde Cumhurbaşkanlığı’na 2’si güvenlik önlemli olmak üzere 32 binek otomobil, Başbakanlığa da 9’u güvenlik önlemli olmak üzere 19 binek otomobil alınması öngörüldü. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından daha önce ‘çerez parası’ diye nitelenen araçların bedeli, bütçeden karşılanacak.

AKP’nin Meclis’e sunduğu ve yeniden tek başına iktidara gelmesi halinde uygulamaya geçireği 2016 bütçesinde gelecek yıl hangi kuruma ne kadar araç alınacağı da yer aldı. Bütçeye göre Cumhurbaşkanlığı’na toplam 50 araç alınacak. Bu araçların 32’si binek otomobil, 5’i minibüs, 5’i midibüs, 2’si otobüs. Kalan 6 araç ise “diğer taşıtlar” olarak tanımlandı. Cumhurbaşkanlığı’na alınacak 32 binek otomobilin 2’si “güvenlik önlemli binek otomobil” olacak.

Güvenlik önlemli binek otomobiller ile “diğer” olarak nitelenen araçların cinsi ve fiyatları ise Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından belirlenecek. Cumhurbaşkanlığı’na gelecek yıl bütçenen ayrılan kaynak toplamı ise 434 milyon 96 bin lira.

Valilere makam aracı

Başbakanlığa gelecek yıl 9’u güvenlik önlemli olmak üzere toplam 19 binek otomobil alınacak. Başbakanlığın gelecek yılki bütçesi ise 1 milyar 99 milyon 211 bin lira.

Gelecek yıl bütçeden 6 milyar 482 milyon 979 bin lira kaynak ayrılan Diyanet İşleri Başkanlığı’na 5 binek otomobil, 5 minibüs, Hazine Müşteşarlığı’na 20 binek otomobil, Milli Savunma Bakanlığı’na 8’i bakanlık, 59’u Genelkurmay Başkanlığı hizmetlerinde kullanılmak üzere 67 araç alınacak.

İçişleri Bakanlığı’na valilik makam hizmetlerinde kullanılmak üzere 6 güvenlik önlemli binek otomobil alınacak. Bunun dışında İçişleri Bakanlığı’na yine valilik ve kaymakamlık makam arabası olarak 131 binek otomobil alınacak. Mustafa Çakır / Cumhuriyet

1467710cookie-checkSavurganlıkta sınır tanımıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.