Say: İfadelerim çarpıtıldı.

Piyanist ve besteci Fazıl Say, “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçlamasıyla yargılandığı davada bugün ilk defa hakim karşısına çıktı.

Fazıl Say, yazılı savunmasında “Benim yaptığım bir sanatçı ve birey olarak düşüncelerimi Twitter’dan beni takip edenlerle paylaşmaktan ibarettir” dedi.

SAY AVUKATLARINA KIZDI

Say savunmasında, “Hiçbir değer ve dini değerler özgür düşünceden korkularak, düşünce baskı altına altına alınarak korunamaz. Asıl bana yönelik baskı ve tehditler dini değerlere zarar verip kamu barışını bozmaktadır” ifadelerine yer verdi.

“SUÇU HİÇBİR ŞEKİLDE KABUL ETMİYORUM”

Hakkında 1.5 yıla kadar hapis cezası istenen Fazıl Say İstanbul 19 Sulh Ceza Mahkemesi’ne sunduğu 2 sayfalık yazılı savunmasına, “5 Nisan tarihinde Twitter’da yazmış olduklarım hakkında tarafıma yöneltilen ‘halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama’ suçunu hiçbir şekilde kabul etmiyorum” diyerek başladı.

“KASTETMEDİĞİM ANLAMLAR YÜKLENEREK İFADELERİM ÇARPITILDI”

Yazmış olduğu hiçbir yazının hakaret ve aşağılama amacı taşımadığını belirten Say, “Yazılar incelendiğinde dini değerlerden rant sağlamaya çalışan kişilerden duyduğum rahatsızlığı ifade ettim” dedi. İradesi dışında kastetmediği anlamlar yüklenerek ifadelerinin çarpıtıldığını savunan Say’ın yazılı savunmasında “Yaklaşık 800 yıl önce yaşamış Ömer Hayyam’a ait olduğu düşünülen daha önce birçok kişi tarafından paylaşılmış, üstelik başkasının tweet’inden aynen alıntı yaptığım bir dörtlük de suç duyurusu konusu yapıldı” ifadelerine yer verildi.

“KİMSEYİ ŞİDDETE ÇAĞIRMADIM”

Twitter hesabının kamuya açık olmadığını ifade eden Say, hesabını ancak özel olarak takip etmek isteyenlerin görebileceğini paylaştıklarından rahatsız olanların yazılarını takip etmemesi gerektiğini kaydetti. Say savunmasında, “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama’ suçunu işlemem söz konusu değildir. Benim yaptığım bir sanatçı ve birey olarak düşüncelerimi Twitter’dan beni takip edenlerle paylaşmaktan ibarettir. Kimseyi şiddete çağırmadığım, kamu barışını tehlikeye sokmadığım açıktır” sözlerine yer verdi.

“ASIL BANA YÖNELİK BASKI VE TEHDİTLER DİNİ DEĞERLERE ZARAR VERİP KAMU BARIŞINI BOZMAKTADIR”

Türkiye Cumhuriyeti’ni tüm dünyada en iyi şekilde temsil ederek ülkeye hizmet verdiğini belirten Say savunmasını şu sözlerle tamamladı:

“Halkıma gece gündüz hizmet vermeye gayret ederken halkımı tüm dünyada en iyi şekilde temsile uğraşırken halkımı dini değerleri üzerinden aşağıladığımı iddia etmek çok yanlıştır. Aynı derecede yanlış olan bir diğer husus ise beni suçlayanların özgür düşüncemi engellemeye çalışıyor olmalarıdır. Hiçbir değer ve dini değerler özgür düşünceden korkularak, düşünce baskı altına altına alınarak korunamaz. Asıl bana yönelik baskı ve tehditler dini değerlere zarar verip kamu barışını bozmaktadır”

SAY BERAATİNİ TALEP ETTİ

Say, savunmasının sonuç ve talep bölümünde ise iddiaların gerçek dışı olduğunu yineleyerek, “Savunmam dikkate alınarak hakkımda beraat kararı verilmesini talep ederim” dedi.

GERGİN ANLAR YAŞANDI

Duruşmada konuşan şikayetçi Ali Emre Bukağılı, “Ben sanıktan şikayetçiyim. Davaya müdahil olmak istiyorum. Sanık Twitter’den dini değerlere yönelik hakaret ve sövmeye varan sözler etmiştir. 30 bin takipçisi var. Bu tip davranışları gündeme gelmek için daha önce de yaptı. Bugün futbolcu Alex bile bu yüzden gitti. İnançsız olabilir, Allah’ın varlığı apaçık ortada, konuşabiliriz” bu sözler üzerine salonda gülüşmeler yaşandı.

FAZIL SAY’A DESTEK İSLAMCILARI RAHATSIZ ETTİ

Şikayetçi Bukağılı duruşmanın izleyiciler olmadan devam etmesini talep etti. Say’ın avukatı Efkan Boğaç ise “İsterseniz hakim de çıksın” dedi. Say da “Başka şeyler de görüyor musun? Twitter’da benimle ilgili. Sataşmadır bu” diyerek tepki gösterdi. Yaşanan gerginliğin ardından mahkeme hakimi kapalı oturum talebini reddederek duruşmaya devam etti.

1360920cookie-checkSay: İfadelerim çarpıtıldı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.