‘Sayın’ ifadesi kullanılmadı…


Dışişleri Bakanı Gül, günübirlik ziyaret için Makedonya’ya gitti. Hareketinden önce Esenboğa Havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gül’e, “CHP lideri Deniz Baykal’ın, Erdoğan’ın Öcalan için ‘Sayın’ ifadesini kullandığı ve elinde buna dair belgeler olduğunu söylediği” hatırlatıldı.


“Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken daha birçok şeye böyle başvuracaklardır. Abartılı, doğru olmayan birçok şeye hazırlıklıyız” diyen Gül, internette bu konuyla ilgili bazı ses kayıtlarının bulunduğuna ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine de “Bunlar doğru değildir, farklı şekilde yansıtılmaktadır, maalesef bu süreci istismar için…” diye konuştu.


“GERİLİM YOK”


Bakan Gül, KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu arasında yaşanan olayda bir gerilimin söz konusu olmadığını söyledi.


Bir gazetecinin, Kıvrıkoğlu’nun, Soyer’e, CTP kurultayında İstiklal Marşının okunmaması ve şehitler için saygı duruşunda bulunmamasına yönelik tepkisine ilişkin sorusu üzerine Gül, “Tabii ki bizim ülkemizde bizim geleneklerimiz ve kurallarımız bellidir. KKTC’de de onların kendi gelenekleri var. Ama siyasi partilerin toplantılarında İstiklal Marşı, Türk bayrağı, bunlar her zaman heyecan verir, güç verir. O ülkelerin milli birliği ve bütünlüğünü güçlendirici daimi işlev görür. O bakımdan bizim Türkiye’deki alışkanlıklarımız budur” diye konuştu.
 

1040440cookie-check‘Sayın’ ifadesi kullanılmadı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.