Sıcaklık 6-7 derece azalıyor

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıya göre, bugün yurdun kuzeybatı kesimlerinin Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Bugün yurdun büyük bir bölümünde, genellikle yağmur ve sağanak, Marmara’nın doğusu (Bursa ve Bilecik çevreleri başta olmak üzere), İç Ege (Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya), Göller yöresi (Isparta ve Burdur), İç Anadolu ve Batı Karadeniz’in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Kastamonu ve Karabük) ile Hakkari, Bitlis, Muş, Bingöl ve Erzurum çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağış bekleniyor.

Bugün görülecek yağışların; Marmara’nın kuzeydoğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova), Batı Karadeniz kıyıları (Zonguldak, Bartın, Sinop ve İnebolu), Orta Karadeniz (Samsun, Amasya, Çorum, Tokat ve Merzifon), Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu (Sivas, Yozgat, Kayseri), Doğu Anadolu’nun batısı (Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Muş) ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olacağı, soğuk ve yağışlı havanın önümüzdeki hafta ortasına kadar etkisini sürdüreceği öngörülüyor.

Hava sıcaklığının bugün iç ve batı bölgelerde, hafta başında tüm yurtta 5 ila 7 derece azalması beklenirken, dün özellikle güney ve iç bölgelerde etkili olan lodos fırtınasının bugün etkisini kaybedeceği ancak Marmara ve Kuzey Ege kıyıları başta olmak üzere kuzeybatı kesimlerde poyrazın kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Açıklamada, vatandaşların kuvvetli yağış ve lodos nedeniyle meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli olmaları istendi.
 

1188170cookie-checkSıcaklık 6-7 derece azalıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.