Schröder: AB de sözünde duracak

Schröder, Türk-Alman Ekonomi Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye-AB arasında 1963’de imzalanan ortalık anlaşmasının amacının Türkiye’ye aday üye olma imkanı sağlamak olduğunu kaydederek, ”Siyasi rengi ne olursa olsun biz Türkiye’ye bu vaatte bulunmuştuk” dedi. Schröder, tarihi kararların duygusal zihniyetlere, referandumlara, değişen görüşlere bağlı olamayacağını vurgulayarak, ”Ahde vefa diye bir şey var” dedi.


”KUZEY KIBRIS İLE İŞBİRLİĞİ YAPILMALI”
Schröder iki ülke arasında sağlanabilecek işbirliğinden bahsederken, tarım ve turizm alanında yapılacak işbirliğine Kuzey Kıbrıs’ın da dahil edilmesi gerektiğini söyledi. Schröder’in bu sözlerini, salondaki katılımcılar alkışla destekledi.


”Ben ülkemizin de bu konuda sorumluluk taşıdığını düşünüyorum” diyen Schröder adil olmak gerektiğini belirterek, Kuzey Kıbrıs’ın adanın bütünlüğü konusunda önemli bir adım atığını ancak bunun güneyde paylaşılmadığını söyledi.


”TÜRKİYE EV ÖDEVİNİ YERİNE GETİRECEK”
Başbakan Erdoğan da Türk-Alman Ekonomi Kongresi’ndeki konuşmasında, hükümetin AB konusundaki kararlılığına vurgu yaptı ve ”Reformların uygulanmasına, eksikliklerimizin tamamlanmasına verdiğimiz önem azalmamakta, aksine artmaktadır” dedi.


Yeni üyeleri Ankara Anlaşması kapsamına alan uyum protokolünün de 3 Ekim’e kadar imzalanacağını ifade eden Erdoğan, ”3 Ekim’e kadar olan dönemde AB’nin de kendi açısından gerekli olan hazırlıkları tamamlayacağından eminim” dedi.

1020660cookie-checkSchröder: AB de sözünde duracak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.