Sedef Zeren’in “DÜNYAM” Sergisi…

Kültür ve sanat konusunda yazı yazmak, siyasi ve sosyal alanlarda yazmaktan daha zor.
Zor çünkü sanat dünyasında kalem oynatanlar, altın arayıcıları kadar ağır ve külfetli bir bir yükün altında hissederler kendilerini.
Zor iştir sanat ve sanatcıyı tanımak ve anlatmak.
Kolayına keşfedilemez sanatcı kesimi.
Ben daha çok çağdaş sanatlardan resimle ilgili yazılar yazmayı tercih ediyorum. Ressamın gizemli dünyası beni daha fazla çekiyor olmalı.
Misal: 3 Mayıs’ta resim sergisi açacak olan Sedef Zeren’in iç dünyası, resim yaparken içindeki kıpırtıları, heyecanları ve ortaya çıkardığı tablo karşısında hayranlıkla ona kilitlenmesi.
Az şey değil, bir eseri ortaya çıkarmak.
Hiç de kolay değil.
Bugüne dek bir çok karma sergiye katılan Sedef Zeren’in ikinci kişisel sergisinden bahsediyorum. Sergiye Teşvikiye Medica Sanat ev sahipliği yapıyor.
Zeren, sergisi ve dünyası hakkında şu tesbitleri yapıyor:
“Zeren bu sergisinde rüyalar, toplumsal olaylar, doğa hesaplaşmaları gibi temaları şekillerine ve renklerine yansıtırken geleceğin dünyasına da kısa göndermeler yapıyor.

Resimlerin neredeyse tamamında gizemli bir ışık- gölge oyunu ve renk katmanlarının arasına gizlenmiş şifreler bulunuyor.”
Sanatçı, resimlerinde sanki “sözle söylenemeyen duyguları ve hatta sırları ifşa” ediyor.
Renklerdeki doygun canlılık ve netliğin yanısıra, resimlerin kurgusundaki bilinmezlik ve yoruma açık bırakılmış ifadeler, ressamın bir tezatlığı vurgulama isteğinden kaynaklanıyor olmalı.
Zeren buna “Mantığın duygularla gölgelenmesi, netliğin gizemlerle çelişkilenmesi gibi…” yorumu yapıyor.

“Dünyam” adını verdiği sergi için Zeren “ Hem kendi birikimlerimin, hem de çevreme ait tespitlerimin izlerini taşıyan bir sergidir.” diyor.
Özetle görülmesi gereken bir sergi.İstanbul’lular şanslı. Ama belli mi olur, sanatca belki Ankara’da da sergi açar. Bu yıl sonuna doğru neden olmasın ki . Ya da gelecek yıl.

Dünyam adlı Sergi, Pazar hariç her gün 10:00 – 19:00 saatleri arasında sanatsevere açık.
Not: Galerinin adresi: Maçka Caddesi Narmanlı apt. No:24 kat 1 Teşvikiye.

1629290cookie-checkSedef Zeren’in “DÜNYAM” Sergisi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.