“Şehir stresi termale ilgiyi artırdı…”

FARUK ESKİOĞLU – NG Afyon Wellness & Convention Müdürü Cenker Yılmaz, “Stresli şehir hayatın, uzun saat bilgisayar başında oturmak, trafik sıkışıklığı ilintili sorunlar termal turizme ilgiyi de artırdı. Biz Avrupa’daki yurttaşlarımızı otelimizde daha çok görmek istiyoruz” dedi.

Cenker Yılmaz ile Afyonkarahisar’ın termal turizmdeki yerinden, müdürü olduğu NG Afyon Wellness & Convention’ın başarıları ve bölgeye katkısını konuştuk.

– Türkiye termal turizminde Afyon’un önemi nedir?

– Bilindiği gibi Afyonkarahisar uzun yıllardır termal bir destinasyon. 2012 Mayıs’ında bizim işletmemizin de açılmasıyla bambaşka bir boyuta taşındı. Yıllardır termal turizm yaşlıların ihtiyacına yönelik turizm sektörü olarak görülüyordu. Biz termal olanakların her yaşa uygun ve daha kaliteli bir yaşam için gerekli olduğunun öne çıkardık. Özellikle stresli şehir hayatın, uzun saat bilgisayar başında oturmak, trafik sıkışıklığı ilintili sorunlar termal turizme ilgiyi de artırdı. Artık insanlar yalnız deniz, güneş ve kum tatilinin yanı sıra yılın 4 mevsimi termal tatil gerçekleştiriyor. Afyon’un her bölgeye yakın olması, 5-6 büyük ilin tam ortasında yer alması, kara ulaşımının çok kolay olması, direk uçak seferleri ve şu an devam eden hızlı tren çalışması çok kolay erişilebilecek bir ortak nokta, destinasyon konumunda. Bu coğrafi avantajıyla beraber içindeki 5 yıldızlı otellerin kalitesi, yeme içme imkanları ve termal suyun özellikleriyle beraber çok büyük atak yaptı. Türkiye’de termal turizm denilince akla gelen ilk bölge oldu. Şu anda hem yurt içi ve dışında da çok ilgi var…

– NG Afyon Wellness & Convention’un garaj ve havalimanına yakın olması da büyük avantaj olmalı?

– Evet, garaja 5 dakika uzaklıkta. THY, İstanbul’dan Kütahya, Afyon ve Uşak illerinin ortak havalimanı olan Zafer Havalimanı’na direk uçuyor. Bizim de havalimanına karayoluyla uzaklığımız 35 dakika. Havalimanı servisleri olduğu gibi müşterilerimizin de servisleri var. Böylece çok kolay ulaşılabiliyor.

– Sanırım ödülleriniz de var.

– Otelimizin kapasitesi ve hizmeti çok yüksek seviyede. Geçen yıl “Avrupa’nın En İyi Termal Spa’sı” ve “Dünyanın En Lüks Termal Hoteli” ödüllerini aldık. Bunlarla beraber pek çok “Misafir Memnuniyeti” ödüllerimiz var. Sürekli en memnun kalınan termal otelleri alıyoruz.

– Bölgeye de ekonomik katkınız söz konusu olmalı…

– Evet, klasik ve caz müzik festivalleri, maratonlar gibi etkinliklerle bölgeyi de tanıtmaya çalışıyoruz. Ayrıca Büyük Taarruz’un başladığı yer olarak Afyon’un tarihi kültürel önemi de var. Turistik olarak Kaleiçi, çarşı ve mevlevihaneler ilgi çeken yerler. Frig Vadileri Kapadokya’ya alternatif gösteriliyor. Dolayısıyla insanlar yalnızca termal değil, aynı zamanda tarihin, kültürün, doğanın, lezzetin (sucuğun, kaymağın) birçok farklı özelliği bulunduğu destinasyona gelmiş oluyorlar. Son 3-4 yıldan bu yana Afyonkarahisar’ı anlatmaya çalışıyoruz. Bundan dolayı da bu bahsettiğim ödülleri alıyoruz. İnsanlar buradan çok mutlu gidiyorlar. Afyonkarahisar turizme yeni bir soluk kazandırdı. Artık termale gönül rahatlığı ile geliyorlar. Otelimize gelen misafirlerimizin her birinin dönerken birer Afyon’un simgesi sucuk ve kaymak hediye götürdüğünü düşünürseniz, bir yılda 180 bin kangal sucuk eder ki bu da şehir ekonomisine ciddi bir katkı sanırım. 

NG Afyon Wellness & Convention Müdürü Cenker Yılmaz

– Otelin asansöründe bikinili ve haşemalı müşteriyi yan yana görmek ya da otelde mescidin yanı sıra barın da yer alması, yerli müşterinin yanı sıra yabancının da olması müşteri portföyünün geniş ve zengin olduğu, her kesimin ilgi gösterdiği anlamına geliyor olmalı…

– Türkiye mozaiği gibi çok farklı imkanlarımız var. Burası 9 bin 500 metre ıslak alan. Burada bayan, erkek ve karma olmak üzere 3 farklı konseptimiz var. İnsanlar istediği havuzları tercih edebiliyorlar. Havanın iyi olduğu zamanlar havuzların modüler çatı sistemi açılarak güneşlenme fırsatı da yaratıyoruz. Haftanın her akşamı canlı müziğimiz var. Müşterilerimiz isterlerse alkol tüketimini yapabiliyorlar. Ayrıca mescidimiz de var. Cuma günleri hocamız geliyor. Odalarımızda seccadelerimiz ve Kur’an var. Özetle şunu söyleyebilirim ki otelimiz tam bir Türkiye mozaiği ve açıldığı günden bugüne ayın konseptle yerli ve yabancıya hizmet veriyor. Müşterilerimiz de bizim konseptimizi bildiği için ailesiyle gönül rahatlığı ile gelip tatilini yapabiliyor. Bu da bizim NG markasının da kalitesine bağlı. Biz yıllık 120 milyon parça kapasiteyle dünyanın en büyük porselen üreticisi olan Kütahya Porselen’e bağlı bir kuruluşuz. Arkamızda böylesi bir dünya devinin olması bizim en büyük referansımız.

– Otelin kapasitesi nedir?

– Otelimiz 428 oda ve 1100 misafir kapasitesinde. Geçen yıl 180 bin misafir ağırladık. Bu misafir sayımız her geçen gün artıyor. Bizim için kulaktan kulağa memnuniyetin yayılmasıdır. Bu memnuniyeti de tekrar gelen müşteri seviyesi yüzde 51-52 oranında olmasından da anlıyoruz. Bu turizm sektöründe büyük bir oran.

– Yurtdışından ilgi nasıl?

– Bizim yurtdışında da pazarlama faaliyetlerimiz var. Belçika, Hollanda, İsveç, Fransa ve Almanya’dan vatandaşlarımız da yaz tatilinde bizi tercih ediyorlar. İngiltere’den de misafirlerimiz geliyor. Avrupa’dan İstanbul aktarmalı Afyon’a gelen müşterilerimizi ücretsiz karşılayıp otele transferlerini gerçekleştiriyoruz. İstanbul Afyon uçuş fiyatları da son derece uygun. Müşterilerimiz, “Zafer Havalimanı’na indikten sonra otele nasıl geleceğiz” diye düşünmesinler. Çok güzel paketlerimiz ve kampanyalarımız var. Aynı zamanda termal otel olmanın haricinde çok iyi Wellness oteliz. 8-9 Uzak Doğulu çalışanımız masaj yapıyor, doktorumuz, diyetisyenimiz ücretsiz olarak müşterilerimize konsültasyon hizmeti veriyor. Biz yurtdışındaki vatandaşlarımızı da burada daha çok görmek istiyoruz.

2240100cookie-check“Şehir stresi termale ilgiyi artırdı…”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.