‘Seçim farkı ortaya koyacak’

Başbakan Erdoğan’ın Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada öne çıkan ifadelerinden bazıları şöyle:

-”Bu millet bize dedi ki, ‘Türkiye’ye ayak bağı olmuş, Türkiye’ye pranga olmuş bütün ağırlıklardan kurtulduk ve bizi kurtarıyorsunuz.’ O nedenle 3 Kasımda 34,4, 28 Martta yüzde 42, 22 Temmuzda da yüzde 47 dedi”
-”Yüzde 47’nin dışında olanlara ‘size de biz hizmetkarız’ dedik. Fakat onlar dedi ki ‘hayır yüzde 47, yüzde 53 var öbür tarafta’ dediler. Şimdi benim halkım diyecek ki, ‘yüzde 47’yi de beğenmediniz alın size…’ diyecek. Hangi dilden anlıyorlarsa o dilden konuşacak”
-”Cumhuriyetçiyiz’ derler cumhuriyetin eserlerine sahip çıkmazlar. ‘milliyetçiyiz’ derler milletin emanetine sahip çıkmaz, millet için eser üretmezler. ‘Çağdaşız’ derler çağdaş dünyaya sırt çevirirler. Cumhuriyetimizin kazanımlarına biz sahip çıkıyoruz. Milletimizin hassasiyetlerine, devletimizin temel niteliklerini biz sahip çıkıyoruz”
-”Onlar dar alanda siyaset yapıyorlar”
-”Bizim karalama siyasetiyle, çamur siyasetiyle, iftira siyasetiyle işimiz yok. Biz konuşursak belgeyle konuşuruz. Biz konuşursak bu belgeye dayalı olan düşüncelerle konuşuruz”
-”Bunların attıkları çamurları ciddiye alsak 81 vilayete hizmet götüremez Türkiye’yi büyük devlet, büyük ülke yapamazdık”
-”(Tunceli’de dağıtılan beyaz eşyalar) kısa bir süre önce sayın Baykal dedi ki; ‘ne dağıtırlarsa alın, zaten oyunuzu bildiğiniz yere vereceksiniz’. Ne kadar güzel, doğru. o zaman nedir bu rahatsızlık, niye rahatsız oluyorsunuz?”

1188210cookie-check‘Seçim farkı ortaya koyacak’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.